Mrazík (1964): Švarného Ivánka zničilo sovětské vězení

Mrazík (1964): Švarného Ivánka zničilo sovětské vězení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Manželka se Eduardu Izotovovi smála, že roli Ivánka ve slavném Mrazíkovi nemusel ani moc hrát. Trochu namyšlený a pohodlný byl prý i ve skutečném životě. Role v Mrazíkovi z něho v Sovětském svazu učinila hvězdu velkého formátu. A podle toho Eduard také žil.

Rozdával úsměvy, těšila ho přízeň publika, šel z role do role a uvykl životu v luxusu. Přitom nikdy nebyl kariéristou, který by se dral vzhůru přes mrtvoly. Všechno mu šlo lehce a samo, k úspěchu mu samozřejmě dopomáhala i líbivá tvář. 

V roce 1983 se mu ale náhle zhroutil svět. Nejprve se mu nadobro rozpadlo manželství, které v posledních letech už jen skomíralo, a brzy poté byl zatčen za nelegální směnu valut. Jeho nová přítelkyně Irina totiž chtěla prodat zlaté mince ze svého dědictví za dolary, a ty pak na černém trhu směnit za rubly. Celý obchod organizoval její bývalý manžel, který ale zároveň o věci informoval policii. 

Před soud přitom nebyla postavena Irina, ale Eduard. Dostal tři roky natvrdo, i když se za něho postavil celý umělecký svět a herci sepisovali petice za jeho propuštění. Filmový Ivánek nesl vězení velmi těžce, vrátil se jako zlomený člověk.

Přišel o všechen majetek a pronásledovaly ho zdravotní problémy. 

Po šesti mrtvicích už nikoho nepoznával a byl upoután na lůžko v psychiatrickém zařízení, kde v roce 2003 zemřel ve věku 66 let.