Tři výrazné ženské postavy, které se potkají v nové minisérii Pozadí událostí

Tři výrazné ženské postavy, které se potkají v nové minisérii Pozadí událostí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přichází Jitka Čvančarová, Petra Hřebíčková a Martha Issová v čtyřdílné minisérii s nosnou detektivní zápletkou. Podle scenáristy Petra Jarchovského jde o chytrou zábavu a aktuální obraz moderní městské společnosti.

Jitka Čvančarová se představí jako Alice Klusová – nová děkanka na univerzitě. Na akademickou půdu přichází s jasným posláním. Má v plánu školu přeorganizovat a zbavit přežitých sexuálních stereotypů. Brzy se do centra její pozornosti dostanou všichni studenti a pedagogové, kteří podle ní překračují pomyslnou etickou hranici. Bude mezi ně patřit i sympatická Soňa Kostková. A vše se začne komplikovat v okamžiku, kdy na univerzitě dojde k sexuálně motivované vraždě studentky.

Krásnou herečku s nepřehlédnutelnými křivkami odmala bavil tanec a zpěv. Po studiu na DAMU začínala kariéru trochu netradičně jako moderátorka Autosalonu. Když dostala nabídku na účast v soutěži StarDance, mohla naplno zúročit svou vášeň pro tanec.

Byla to právě tato soutěž, která jí do života přivedla tanečníka Petra Čadka, který se stal jejím životním partnerem a otcem jejich dětí.

Dříve byl jejím přítelem herec Martin Hofmann a jejich vztah často plnil přední stránky bulváru.

Čvančarová v roli děkanky, zdroj: © Česká televize / Julie Vrabelová

Jitku Čvančarovou si určitě vybavíte v seriálu Doktor Martin, kde vytvořila roli velice trpělivé učitelky, která dokázala dát šanci věčně nabručenému doktorovi v podání Miroslava Donutila. Pro HBO si zahrála v minisérii Až po uši, kde se její láska k manželovi někam vytratila. Místo toho se jí zalíbila pohledná masérka. A seriálů má za sebou mnohem více, například Most, Černé vdovy, Labyrint, Kukačky nebo Hlava Medúzy.

Petra Hřebíčková (42) představí Soňu Kostkovou, která žije v nespokojeném manželství s Liborem Kostkou (P. Ostrouchov). Jen svému bratrovi Vojtěchovi Bohdanovskému (J. Havelka) se svěřuje, že kromě učeni na univerzitě se věnuje i psaní svého prvního románu. A je odhodlaná své dílo vydat pod pseudonymem. Jde o erotické čtení, a to by jí mohlo trochu zkomplikovat kariéru na akademické půdě. A co na její román asi řekne nová a přísná děkanka Alice Klusová.

Hřebíčková jako autorka erotického románu, zdroj: © Česká televize / Julie Vrabelová

Herečka Petra Hřebíčková sice loni v červenci porodila, ale jak je vidět, mateřství dokáže výborně zkombinovat s péčí o rodinu, ve které jsou kromě manžela Matěje Dadáka (Policie Modrava) a malé dcerky ještě synové Šimon a Mikuláš.

Hřebíčková vystudovala obchodní akademii a později JAMU. Diváci si ji všimli v malé, ale velice povedené roli ve filmu Obsluhoval jsem anglického krále. Později se vryla do paměti jako sympatická učitelka v romantické komedii Bezva ženská na krku nebo jako beachvolejbalová hráčka ve filmu Přes prsty.

Martha Issová (41) si zahrála trochu překvapivě roli kriminalistky Lídy Stehlíkové. Bude to právě ona, kdo bude vyšetřovat na univerzitě sexuálně motivovanou vraždu studentky. Lída žije v partnerském vztahu se ženou, která čeká rodinu.

Issová jako policejní vyšetřovatelka, zdroj: © Česká televize / Julie Vrabelová

Herečka Martha Issová svůj život spojila s Davidem Ondříčkem. Dcera herečky Lenky Termerové má za sebou celou řadu filmů i seriálů. Určitě si ji vybavíte v seriálu Hop nebo trop, Dobrá čtvrť, Čtvrtá hvězda. Za roli ve filmu Dukla 61 si odnesla Českého lva a loni ji role ve filmu Zátopek vynesla nominaci za ztvárnění Dany Zátopkové.

Zdroje článku:
  • Presskit ČT,
  • autorský článek