MasterChef Česko: Tereza rozdávala nepopulární suroviny a Péťa se nad celým jehnětem rozplakal

MasterChef Česko: Tereza rozdávala nepopulární suroviny a Péťa se nad celým jehnětem rozplakal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V soutěži je posledních šest kuchařů a po odchodu Adama je atmosféra klidnější. Tereza se stále veze na vlně oblíbenosti a trochu šikany si zažil Kuba, kterého především Forejt hned na začátku vaření setřel a pohrozil mu odchodem ze soutěže, pokud bude jeho jídlo chutnat jako dětská přesnídávka.

Na kuchaře čekaly zase dvě výzvy a v každém chodu měl být zakomponovaný jeden ze tří druhů pepře. Hodně se zapotil Kuba.

První výzva

Lucia v první výzvě
Lucia v první výzvě | Zdroj: TV Nova

Na Kubu, který miluje přípravu masa, čekalo nemilé překvapení. Vařilo se pro vegany, a především muselo být jídlo krásně naservírované. I to byl pro svérázného kuchtíka problém. Když se rozhodl, že udělá tatarák z mrkve, porotci se k němu vrhli a hned začali vše kritizovat, sotva začal s přípravou. Nakonec jeho jídlo ani neochutnali a rovnou ho poslali do černé zástěry. Podobně na tom byl i Péťa, přestože sám byl se svým jídlem spokojený.

Na balkón šla nakonec jen Tereza, která připravila květákové pyré a divokou brokolici. Ale to asi nebylo úplně podstatné. Poté, co porotce omrzel Adam a odstřelili ho, je v oblibě Tereza.

Druhá výzva

Pět kuchtíků tak čekalo asi nejzajímavější vaření. Zavařit jim mohla Tereza, která mohla ve spižírně zvolit pro své soupeře maso, které se nepřipravuje tak často. A studem rozhodně netrpěla. Hlavně Kubovi to chtěla udělat složitější, protože v něm vidí silného soupeře a příprava masa je jeho silnou stránkou. Vybrala mu pajšl z kůzlete. To netušila, že si Kuba její volbu bude pochvalovat. Na rozdíl od první výzvy si hned věděl rady a trochu nezvyklé suroviny ho nezaskočily. Podával plíčka na smetaně s karlovarským knedlíkem.

To mnohem hůř Terezinu volbu nesl Péťa. Dostal celé jehně a rozbrečel se. I on ale sebral všechny síly, uřízl hlavu, vzal si jehněčí krk a udělal z něj delikatesu na kořenové zelenině. Své místo na balkoně tak dostal hned.

Stejně rychle se na balkon dostal i Honza, který připravil dršťky s koprem a houbami a porotce výborným jídlem zaskočil.

Petra dostala od Terezy telecí ledvinky, které podávala se zadělávanou kapustou. Lucia si ze spižírny odnášela telecí hlavu. Zpracovala jazyk a líčka. Porotcům se však zdálo, že servírovala moc kaše, málo zeleniny a na vaření použila moc másla. Právě tento pokrm se stal pro usměvavou kuchařku osudovým a ze soutěže ji vyřadil. Lucia soutěží proplouvala poměrně úspěšně a jak sama prohlásila, rozhodně ji vyřazení ze soutěže neodradí od dalšího vaření.

Petra trochu podlézala porotě ještě předtím, než její jídlo ochutnali, což nevypadalo moc dobře a možná příště přinese porotcům švestičky ze zahrádky, aby si je naklonila. Chvála dojala Kašpárka téměř k slzám. Loni byla plačkou soutěže Betty, ale letos to vypadá, že žezlo převzal Péťa a Kašpárek, který už na začátku soutěže ronil slzy nad frgálem.

Zdroje článku: