Margot Robbie letos oslavila 30. narozeniny – raketový start díky Vlku z Wall Street ji dostal až k roli Harley Quinn

Margot Robbie letos oslavila 30. narozeniny – raketový start díky Vlku z Wall Street ji dostal až k roli Harley Quinn
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladá australská herečka Margot Robbie dostala velkou šanci se proslavit již díky roli ve Vlku z Wall Street. To se jí také povedlo, všem předvedla svůj herecký talent a jen o pár let později se jí už nabídky na role jen hrnuly. Jak se dostala tak daleko a co pro nás chystá teď?

Margot Robbie se narodila ve městě Gold Coast na jihovýchodě Austrálie. Již od dětství se toužila stát herečkou, a tak se po dokončení školy přestěhovala do Melbourne, kde se snažila prosadit. Navštěvovala herecké konkurzy a nakonec dostala role ve filmech Vigilante a I.C.U.

V roce 2008 přišla role Donny Freeman v australské “soap opeře” Neighbours. Díky této roli se Margot stala velmi populární, a to nejen v Austrálii.

Čtěte také: Margot Robbie nahradí Johnnyho Deppa v novém díle Pirátů z Karibiku!

Rychlý start v Hollywoodu

Když ze seriálu po dvou letech odešla, přestěhovala se do Hollywoodu, kam se vydala hledat další herecké příležitosti. A tam už se její kariéra začala rozjíždět. Přišla role v seriálu Pan Am (2011), kde si zahrála po boku Christiny Ricci.

A v roce 2013 už přišla první velká šance – Vlk z Wall Street. Režisér Martin Scorsese prý poslal scénář všem neznámým herečkám v Hollywoodu, Margot Robbie však na konkurzu všechny okouzlila a získala tak první velkou roli. Šlo o jeden z nejočekávanějších snímků roku, kde si zahrála po boku Leonarda DiCapria. Na svůdnou Naomi – manželku hlavního hrdiny se nedá zapomenout.

Čtěte také: Jak se má Dakota Johnson aneb sen mnoha mužů

Nechtěla být známá jen díky Vlku z Wall Street

Margot však nechtěla zůstat herečkou známou pro jednu roli. Nabídky se jen hrnuly, a tak šla z role do role. Zahrála si vedlejší roli v romantickém dramatu Lásky čas (2013), poté přišly role ve filmech Sázka na nejistotu (2015) a Focus, kde si zahrála s Willem Smithem.

Poté následovala další průlomová role, a to Harley Quinn v Sebevražedném oddílu (2016). Na roli si ji vybrali a nemusela tedy chodit na konkurz, což pro ni byl v herectví velký pokrok. Přestože film nemá až tak dobré hodnocení, Margot v něm zaručeně předvedla svůj talent a všestrannost. 

Za výkon v životopisném sportovním snímku podle skutečné události Já, Tonya (2017) byla dokonce nominována na Oscara a vyhrála několik cen.

Čtěte také: Julia Roberts: Představitelka Pretty Woman oslavila 53. narozeniny. Co o ní možná nevíte

Poslední role

Minulý rok byla navíc obsazena do očekávaného filmu Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu jako součást hvězdného tria po boku Leonarda DiCapria a Brada Pitta. Film se stal velmi úspěšným a obdržel 10 nominací na Oscara.

Letos se ještě objevila v Birds Of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) a na příští rok se připravuje další pokračování Harley Quinn Vs. The Joker.

Jak vidíte, Margot Robbie má za sebou již mnoho významných rolí a určitě o ní tedy ještě uslyšíme.