Mads Mikkelsen: Jaké jsou jeho nejlepší filmy?

Mads Mikkelsen: Jaké jsou jeho nejlepší filmy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co vás napadne, když se řekne „charisma“? Rozhodně by byla jedna z odpovědí také dánský herec Mads Mikkelsen. Tento 55letý štramák má ještě rozhodně co české kinematografii dát. Jaká byla jeho dosavadní práce a v který filmech jste ho mohli vidět?

Chlast

Asi nemusíme dlouze vysvětlovat, o čem tento film je, samotný název již mluví za vše. Nicméně alkohol hraje hlavní roli hlavně v teorii, že se každý již s malou dávkou alkoholu v krvi narodíme, abychom byli vůbec schopni poznávat svět. A zde právě přichází na scénu Mads Mikkelsen. Hraje Martina, jehož tato teorie nesmírně zaujme a společně se třemi kamarády se jí začne podrobně zabývat. A tak začnou holdovat alkoholu, aby měli stále něco v krvi. Toto dánské drama skvěle zobrazuje, jak tenká hranice je mezi přesvědčením a touhou se napít.

Rytíři spravedlnosti

Jedná se sice o komedii, má ale dramatickou zápletku. Mads Mikkelsen zde spadá do bubliny pochybností. Jeho žena totiž nešťastnou náhodou zemřela při nehodě vlaku a on zůstal sám s dcerou. Po nějaké době se ale dozvídá, že celá nehoda zas tak úplně nehodou být nemusela – a že někdo spáchal atentát, kam se jeho žena nešťastnou náhodou připletla. Zjistí nakonec, kde je pravda?

O kuřatech a lidech

Tento úsměvný snímek má již hodně nadnesený název, což samo o sobě značí že půjde občas i o bizarní chvilky. Dva bratři jednoho dne zjistí, že jsou adoptovaní – a vydají se za svým biologickým otcem, který zkoumá kmenové buňky. Kromě otce ale najdou také své další 3 sourozence, kteří jsou, jak to říct, múzou inteligence a slušného chování moc nepolíbeni. Podaří se bratrům tuto trojici zařadit do běžného života a zkultivovat ji?

A jaký film s Madsem Mikkelsenem máte nejraději vy?

Zdroj: