V kvízu o Harry Potterovi a Tajemné komnatě si vyzkoušíte, jestli Vám pojmy jako bazilišek, skřítek Dobby či Bradavice utkvěly v paměti

V kvízu o Harry Potterovi a Tajemné komnatě si vyzkoušíte, jestli Vám pojmy jako bazilišek, skřítek Dobby či Bradavice utkvěly v paměti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vítejte v kvízu o slavném Harry Potterovi a Tajemné komnatě, nejdelším z osmi filmů, ve kterém se toho událo tolik, že napoprvé člověk stihne sotva pojmout veškeré zvraty, kterými se příběh jen hemží. Vypráví o příběh, v němž se po mnoha peripetiích Harry vrátí, jak on sám říká, domů.

Druhý díl legendárního dobrodružství Harryho Pottera a jeho přátel začíná tím, že to vypadá, že se snad Harry do Bradavic ani nedostane. Po bouřlivém začátku by divák možná čekal alespoň nějaké poklidnější scény. Těch je ale ve filmu pomálu. Příběhem se prolnou témata jako sláva, přátelství, odvaha, strach, ale i smrt.

Vše se točí kolem nečekaných událostí. Studenti jsou záhadně zkamenělí, na zdech Bradavic se objevují zlověstné zprávy, které varují před otevřením Tajemné komnaty. Ta údajně ukrývá děsivé stvoření, jež má uvrhnout v hrůzu ty, kteří nemají čistou čarodějnickou krev.

Hlavní hrdinové se jako vždy nevzdávají, noří se do historie Bradavic a na vlastní pěst pátrají. Poprvé objevují jméno Tom Riddle a s vervou se vrhají do dobrodružství, aby se jim nakonec podařilo Tajemnou komnatu otevřít. Trojice přátel je odhodlaná překonat jakoukoli výzvu, postavit se tváří v tvář temnotě a bránit to, co je jim nejdražší.

Děj se neobejde bez napínavého boje mezi obrovitým baziliškem, Tomem Riddlem a Harrym. Že dobro vítězí nad zlem platí i v tomto příběhu. Školní rok končí vítězně a studenti netrpělivě odjíždějí. Harry se vrací k Dursleyovým s vědomím, že v Bradavicích bude mít vždy své místo, místo, kam skutečně patří a kde se cení jeho odvaha a loajalita.

Možná byl kvíz pro Vás procházka růžovým sadem, možná jste se u něj trošku zapotili. Každopádně věříme, že jste se pobavili a mohli se na pár vteřin ponořit zpátky do děje tohoto napínavého fantasy dobrodružství.