KVÍZ: K Vánocům neodmyslitelně patří také filmové klasiky. Připomeňte si ty nejzábavnější vánoční filmy

KVÍZ: K Vánocům neodmyslitelně patří také filmové klasiky. Připomeňte si ty nejzábavnější vánoční filmy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Animované vánoční příběhy, romantické komedie a spousta dalšího běží během Vánoc na našich televizních obrazovkách. Patříte mezi znalce vánočních příběhů? Pojďte to s námi zjistit v kvízu.

Příběh o skřítkovi, který je o tři hlavy větší než jeho kamarádi

V roce 2003 byla natočena dnes již vánoční filmová klasika. Ta pojednává o poněkud přerostlém skřítkovi Buddym. Ten sice žije na Severním pólu, během svého života ale začíná pomalu zjišťovat, že je poněkud jiný než ostatní elfové. Nejenom, že je daleko silnější než oni, je také větší, ba dokonce i více nešikovný. Když je mu 30 let, dozví se, že není opravdovým skřítkem. Zjistí také, kdo je jeho otec. Protože touží poznat svou pravou rodinu, vydává se do víru velkoměsta.

Skřítek se vydává na dobrodružnou cestu do velkoměsta

Santa jej posílá do New Yorku, kde na Buddyho čeká nejedno dobrodružství. Jeho otec Walter Hobbse nejdříve nevěří vlastním očím. Nechce Buddyho přijmout za svého. Čas a různé vtipné události je ale nakonec spojí. A jak už to tak u vánočních příběhů bývá, na konci nás čeká skutečný happy end.

O emotivní scény ve filmu není nouze

Film režírovaný Jonem Favreauem s Willem Ferrellem v hlavní roli byl natočen již před dvaceti lety. Od té doby jej ale pravidelně můžeme vídat v televizi. A to především v předvánočním čase. Neohrabaný, ale dobrosrdečný skřítek Buddy chytne za srdce opravdu každého.