Kriminálka Anděl: Tím úplně největším překvapením seriálu je návrat Heleny Dvořákové

Kriminálka Anděl: Tím úplně největším překvapením seriálu je návrat Heleny Dvořákové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seznam filmových a seriálových roli byl v určitém okamžiku u sympatické rodačky z Brna přerušen. Helena však svou pozornost směrovala hlavně k divadlu, a tak její zmizení nebylo tak okaté. Navíc, mladé herečky se často na nějaký čas ztratí, aby si plnily své mateřské ambice.

To však nebyl případ Heleny Dvořákové, která ztvárnila v seriálu Kriminálka Anděl psycholožku Janu Chládkovou. Herečka před pár lety nečekaně ochrnula. Po nekonečné řadě vyšetření podstoupila chemoterapii, protože její diagnóza byly neúprosná. Rakovina lymfatického systému.

Helena Dvořáková
Helena Dvořáková | Zdroj: TV Nova

Nemoc ji zastihla na vrcholku herecké kariéry. Život se jí změnil ze dne na den. Místo vychovávání syna se musela rvát o život. Vše začalo silnými bolestmi hlavy, které považovala za migrénu. To až do okamžiku, než ji před divadelním představením ochrnula polovina jazyka. I tak představení zvládla odehrát, ale další den už byla v nemocnici.

Poslušně absolvovala čtyři cykly chemoterapie, ale cítila, že její tělo už víc nezvládne. Na pátý cyklus už nenastoupila.

Chtěla zkusit alternativní způsob, jak si dát tělo do pořádku. Odstěhovala se do malé garsonky, začala se zajímat o zdravou stravu a po čase přidala jógu. Problém byl ochrnutý obličej. To jí dělalo starosti a bála se, že už se k herectví nikdy nevrátí.

Helena Dvořáková
Helena Dvořáková | Zdroj: TV Nova

Stejně tiše a důsledně, jako se chová její Jana Chládková, se dokázala všech problémů zbavit. Teď je zpět, v lepší formě než v minulých sériích. Pochvaluje si, že jí ani nepřišlo, že uplynulo devět let. Točí akční scény a natáčení si užívá.

Tam jsem si užila honičku i přestřelku, ani dabléra jsem tentokrát neměla. Spolupracovala jsem s kaskadéry a znovu jsem se učila, jak držet zbraň nebo jak běžet. Dokonce jsem i od kaskadérů dostala pochvalu, že moje skákání vypadá věrohodně. I pro nás herce, nejen pro diváky, je akční natáčení zábavné, užijeme si ho,

prozradila s tím, že ona sama ale kriminálky v soukromí nesleduje.

 Upřímně řečeno nemám kdy je sledovat. Nějak na to není čas,

popsala.

Zdroje článku: