Další dávka komedií z dílny Jiřího Vejdělka pro podzimní vysílání České televize

Další dávka komedií z dílny Jiřího Vejdělka pro podzimní vysílání České televize
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kromě komedie Bezva zuby na zásnuby s Jiřím Langmajerem a Simonou Stašovou se na televizní obrazovky chystají v premiéře další tři komedie Jiřího Vejdělka, ke kterým vytvořil scénář Marek Epstein. Objeví se v nich celá řada oblíbených herců.

Ruce v záruce

Lenka (Anna Polívková) je špičková manažerka v oboru globálního finančnictví. Svou prací doslova žije a má před sebou důležité povýšení. Potřebuje jen přivést ke zdárnému konci jednání s tureckou stranou a potom už nic nebude bránit tomu, aby se stala ve firmě ředitelkou divize pro celou Asii.

Pro kariéru je ochotná udělat prakticky cokoliv a neohlíží se ani na dospívajícího syna (Jan Dlouhý), který prožívá svůj první vztah, nebo na manžela Jiřího (Roman Zach). Hloupá sázka se synem, že ujede na kolečkových bruslích víc než sto metrů, ji ale zastaví v rozletu.

Zlomí si obě ruce v zápěstí a ona, žena zvyklá všem poroučet, je najednou zcela odkázána na pomoc druhých. Sama se totiž ani nenají.

Ledviny bez viny

Detektiv Miller (Hynek Čermák) žije i po čtyřicítce se svou matkou (Eliška Balzerová). Dámské návštěvy si domů raději nevodí, protože maminka je nejen starostlivá, ale také velmi všetečná a on ze všeho nejvíc touží po klidu. Na pohodlné bydlení si zvykl a raději se matce přizpůsobuje, ale nemá chuť s ní řešit své zdravotní problémy.

Zřejmě i to je důvod, proč matce zatají, že má problémy s ledvinami a že během nadcházejícího víkendu musí pečlivě měřit a zapisovat všechny příjmy a výdaje tekutin. A to opravdu všechny! Připraví si tím nejednu horkou chvilku, což ho donutí konečně se rozhodnout, zda dát přednost mamince nebo utajované přítelkyni Matyldě (Jana Pidrmanová), na kterou si navíc myslí kolega z práce, inspektor Páleník (Vojtěch Kotek).

Hynek Čermák, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

S písní v tísni

Třicátníkovi Jonasovi (Jan Nedbal) se momentálně nedaří. Dlouho bral antibiotika, takže je mimo formu, a trenér (Ondřej Malý) ho do nadcházejícího boxerského klání nenominuje, v práci se popral s homosexuálním zákazníkem (Vojtěch Hrabák) a čelí kvůli tomu trestnímu oznámení a také se tak trochu zapletl se svojí kolegyní Silvou (Kateřina Marie Fialová), což se logicky nelíbí Jonasově přítelkyni Kláře (Kateřina Klausová).

Ten zdaleka největší problém ale Jonas před všemi tají. Podezření na rakovinu konečníku se sice naštěstí nepotvrdí, způsob léčby poškozeného tlustého střeva ho nicméně šokuje – má si do zadku pravidelně zavádět dilatátor!

Jan Nedbal, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroj článku: