Josef Maršálek si sotva oddechne od taneční soutěže a na obrazovky se vrátí s třetí řadou pořadu Peče celá země

Josef Maršálek si sotva oddechne od taneční soutěže a na obrazovky se vrátí s třetí řadou pořadu Peče celá země
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O popularitě pořadu není pochyb a důkazem toho je množství fanoušků, kteří v současné době podporují cukráře Josefa Maršálka v taneční soutěži StarDance. Maršálek zdárně soutěží proplouvá a nechává za sebou mnohem zdatnější tanečníky. Diváci ho mají rádi a štáb soutěže také, protože peče i pro ně.

Pečení máme všichni spojené s domovem, s láskou a také slavnostními okamžiky v životě. Nejlepší buchty našeho dětství uměla babička, šlehačkový dort od maminky se rozplýval na jazyku, a dokonce i dnes si většina lidí ráda zahřeší se sladkou dobrotou třeba k nedělní kávě.

Pečení spojuje generace, lidi chudé i bohaté, mladí opisují recepty od babiček. Když tak přijdeme ze zahrádky, zase přemýšlíme, do jaké buchty bychom to všechno nasypali. Pečení je fenomén, který se nevyhne prostě nikomu.

Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u velmi originálních receptů. Diváci se třeba dozví, jak se peče dort, který se objevuje ve znělce. V nové řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jak sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny.

Když se podívám na sestřih vítěze britského originálu, ze kterého vychází Peče celá země, tak si dovolím tvrdit, že jeho výkon je průměrným výkonem českých soutěžících ve třetí řadě. Je tedy určitě vidět, že lidé mají vztah k pečení a že na sobě pracují. Určitě se ale efekt soutěže podepsal na tom, jak se doma peče. Nejspíš jsme pochopili i přesah nedělní bábovky. Najednou je nad šálkem kávy a kouskem něčeho sladkého všechno klidnější,

říká porotce Josef Maršálek.

Bebarová a Maršálek
Bebarová a Maršálek | Zdroj: © Česká televize

Porotkyně Míša Landová si zase pochvaluje, že už je ostřílenější a před kamerou si to užívá. V druhé sérii byla nováčkem a cítila se tak trochu v křeči ze zodpovědnosti, kterou jako porotkyně měla. Myslí si, že se také už mnohem lépe vyjadřuje a naučila se říkat i to negativní, což není úplně snadné.

Od první řady se toho změnilo hodně i pro mě samotnou. Natáčení první série Peče celá země jsem prožila se čtyřměsíčním miminkem a pamatuji si jen určité fragmenty. Snažila jsem se najít rovnováhu mezi prací a kojením. Zpětně si uvědomuji, že jsem si to nemohla užít tak, jak jsem si to užívala teď,

svěřila se moderátorka pořadu Tereza Bebarová, která i tentokrát pořadem provází s Václavem Koptou. Ten nešetřil chválou pro soutěžící, kteří spolupracují a nemají zábrany pomáhat ostatním, když dojde ke svízelné situaci.

Začíná se už 6. ledna.

Zdroje článku:
  • Press kit ČT,
  • Autorský text