Jiří Langmajer z Ordinace prošel velkou proměnou

Jiří Langmajer z Ordinace prošel velkou proměnou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jiřího Langmajera se dříve novináři báli pro jeho kontroverzní a nevyrovnanou povahu. Kdo mu pomohl vyřešit své vnitřní démony? Proč s sebou stále nosí batoh? A na čem známý herec ujíždí?

Bulvár Langmajera nešetřil

Jeden z nejobsazovanějších českých herců současnosti na sebe upozornil již ve filmech Copak je to za vojáka, Návrat idiota nebo Snowboarďáci. Důležitým milníkem pro něj byla role doktora Hrušky v Ordinaci v růžové zahradě. Kvůli chování během natáčení kolem sebe vytvořil auru arogantního a namyšleného frajírka. Novináři i kolegové kolem něj našlapovali po špičkách, zatímco bulvár nešetřil senzacechtivými titulky.

Zachránili ho psychiatr a partnerka

Velkou roli v Langmajerově změně chování a přístupu sehrála Adéla Gondíková, od roku 2019 jeho manželka. Jiří Langmajer si uvědomil, že aby si ji udržel, bude na sobě muset zapracovat. Začal navštěvovat psychiatra a s pomocí léků a psychoterapie si dokázal spoustu věcí ujasnit a napravit je.

Za arogantním chováním stály jeho pochyby o svém hereckém talentu a snaha vyrovnat se nejlepším. Práci si nosil domů a rolím dával vše, což vyvrcholilo zraněnou páteří při natáčení filmu Na vlastní nebezpečí. Svou psychiku za pomoci odborné péče dostal pod kontrolu a již několik let je spokojený po boku své partnerky Adély Gondíkové, která však svůj vliv skromně popírá: „Ale to vůbec není moje zásluha, to je čistě věkem – Jirka prostě konečně dospěl. Kdybychom se potkali před deseti lety, tak to takhle nedopadne.“ 

Každopádně Jiřímu Langmajerovi patří obdiv za to, že o svém problému a návštěvách psychiatra otevřeně mluví a přispívá tím osvětě.

Záliby až obsese

Aby však tento článek nebyl jen o vážných tématech, řekneme si o několika méně či více podivných zálibách populárního herce. V jednom rozhovoru (v show Honzy Dědka) se Jiří Langmajer svěřil se svou téměř vášní pro velký zápisník, kde si barevnými kolečky značí termíny divadelních představení, filmových vystoupení a dalších důležitých událostí. Jelikož deník dosahuje takřka obřích rozměrů, musí s sebou brát batoh, ve kterém s ním zápisník cestuje.

Také se vyznal ze své lásky k pilulkám všeho druhu, přírodní medicíně a léčivým čajům. Jak sám řekl, příliš dlouho své tělo huntoval, tak mu nyní musí péči vracet. Další skoro obsesi na něj prozradila Adéla Gondíková. Jiří Langmajer miluje sekání trávy a nesnese, pokud není všude zelená. Jenže tento záměr nechápe jejich fenka Maybe, o které herec mluví jako o své lásce. Proto pečlivě hlídá, co Maybe na zahradě dělá, aby po ní mohl okamžitě škody napravovat.

Jak je vidět, Jiří Langmajer se opravdu změnil a možná právě proto jde nyní z role do role. V tomto roce jsme ho mohli vidět hned v několika filmech, například v komedii Michala Suchánka Večírek nebo ve filmu Petra Kolečka Zbožňovaný. V příštím roce se zase můžeme těšit na druhý díl komedie Po čem muži touží.

Zdroje: