Nový seriál Jedna rodina: Jde vůbec propojit tři rodiny a zapomenout na křivdy z minulosti?

Nový seriál Jedna rodina: Jde vůbec propojit tři rodiny a zapomenout na křivdy z minulosti?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Všechny ženy v seriálu nejsou tak pohodové jako Petra, která se uprostřed únavného dne dokáže zasmát. Klára nevidí svůj život nijak růžově. Ještě pořád nepochopila, proč ji manžel opustil kvůli ženě, která není v ničem lepší než ona, a navíc se k jejímu bývalému manželovi vůbec nehodí.

Nejkomplikovanější postavou ve velké rodině je Klára

Klára (Zuzana Vejvodová) o sobě nemá moc dobré mínění a po odchodu Karla zůstala sama bez partnera. Přitom je to hezká žena, která by určitě neměla o nápadníky nouzi. Jenže to by musela udělat za nevydařeným manželstvím tlustou čáru.

To jí zatím nejde, a kdyby přišlo na věc, klidně by svého bývalého muže vzala zpět. Jenže on je v novém vztahu spokojený, což ona nechápe a štve ji to. Střídavou péči ani nechtěla a Karel i Petra vědí, že musí být velmi opatrní, protože pokud by se jí něco na současném stavu znelíbilo, hned poběží k soudu a bude žádat děti do své péče.

Klára je hodně úzkostlivá a chce mít nad životy dětí naprostou kontrolu. To ji střídavka komplikuje. Navíc se vždy ve dnech, kdy jsou děti u otce, cítí osaměle a jako pečovatelka v domově pro seniory nemá ani v práci moc šancí, aby někoho potkala. Hledat by musela jinde.

Není to zlá žena a svých nedostatků si je vědoma a umí se nad sebou zamyslet. Jenže se řeší až moc a potřebovala by nějaký nový impuls do života, aby se cítila lépe. Potřebovala by někoho, kdo by její až přílišnou péči dokázal ocenit.

K hledání nového partnera si zvolí moderní způsob a zkusí seznamku. To Zuzana Vejvodová na své postavě obdivuje, protože sama by se anonymního seznámení trochu bála.

Kostková, Vejvodová, Jeřábek, zdroj: TV Nova

Norika vyfasovala domácnost s tchánem a být matkou se teprve učí

Norika (Berenika Kohoutová) je čerstvou maminkou a řeší úplně jiné starosti než Petra a Klára. Ona s rolí matky teprve začíná a zatím spíš řeší kojení a prdíky syna. Je trochu úzkostlivá a z neustálé péče o malé dítě i unavená.

Na klidu jí nepřidává ani to, že bydlí spolu s Filipem (Filip Blažek) v domácnosti tchána Boba (Pavel Zedníček). To není úplně ideální a domácnost musí podřizovat tomu, co chce tchán. Marně bojuje o myčku nádobí, protože Bob má s kuchyní spojené nostalgické vzpomínky na manželku a nechce tam nic měnit.

Filip sice Norice slíbil, že si pořídí svou domácnost, nijak s tím však nespěchá a vlastně mu bydlení s otcem vyhovuje. Je to příjemná změna, když se v bytě o nic starat nemusí, protože s Petrou bydlel v domě, kde bylo pořád třeba něco opravovat a zvelebovat.

Berenika Kohoutová z rolí rebelek plynule přešla do rolí matek. Ukázala se tak už v seriálu Hořký svět a teď si mateřské starosti před kamerou užívá opět. Sama ale není až tak moc vyplašená a úzkostlivá matka a je za to ráda.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Voyo,
  • autorský článek