FOTOKVÍZ: Užijte si Vánoce s českými pohádkami nejen v televizi, ale i v našem kvízu

FOTOKVÍZ: Užijte si Vánoce s českými pohádkami nejen v televizi, ale i v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Odpočiňte si na chvíli od vánočního pečení nebo jiných svátečních radovánek a zkuste náš pohádkový fotokvíz, který nejenže pobaví, ale také vám navodí kouzelnou atmosféru.

Pohádky k českým Vánocům neodmyslitelně patří. Ačkoli většinu z nich jistě znáte nazpaměť, na Štědrý den opět zapnete televizi a budete od rána až do večera prožívat dobrodružství svých oblíbených princů a princezen, zákeřných čarodějů, poťouchlých čertů nebo rozverných loupežníků. S chutí se znovu přesunete do světa, který by nebyl zdaleka tak kouzelný bez úžasné hudby Karla Svobody nebo Jaroslava Uhlíře a bez nápadů zkušených režisérů Václava Vorlíčka, Jana Svěráka, Zdeňka Trošky a dalších.

Při té příležitosti jsme si pro vás připravili malý fotokvíz, který prověří, jak dobře některé české pohádky skutečně znáte. V našem výběru najdete starší i novější kousky, v nichž nechybí tradiční boj dobra se zlem, napínavé ani humorné okamžiky nebo nádherné a chytlavé písničky, které si budete prozpěvovat ještě následujícího dne, anebo rovnou celý týden. Dávejte však pozor, protože nestačí jen znalost filmů samotných. Abyste správně přiřadili fotografii k názvu dané pohádky, musíte mít i dobrý postřeh. O úspěchu totiž může rozhodnout úplná maličkost.

Doufáme, že se vám náš pohádkový fotokvíz líbil a že vás dostal do hravé vánoční nálady, takže možná budete mít chuť vyzkoušet i naše další zábavné kvízy. Směle do toho.

Zdroj článku:
  • Autorský text