Film Ať žije nebožtík: Mandlová a Haas, to je spojení, které prostě funguje, zkuste si náš kvíz

Film Ať žije nebožtík: Mandlová a Haas, to je spojení, které prostě funguje, zkuste si náš kvíz
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film Ať žije nebožtík patří mezi nejoblíbenější filmy, ve kterých si zahráli hlavní roli Adina Mandlová a Hugo Haas. Dvojice, která toho měla mnoho společného i mimo profesní život.

Navzdory tak trochu morbidnímu názvu je film Ať žije nebožtík komedií. Natočena byla v roce 1935 a zahráli si v ní hvězdy své doby Adina Mandlová a Hugo Haas. Někteří považují právě tento film za nejlepší z pěti, které spolu natočili v průběhu let 1933 až 1937. Na dvojici čeká spoustu nedorozumění a překážek, které diváka pobaví.

Hugo Haas se představuje v roli Petra Suka, muže, který se na základě rentgenových snímků domnívá, že mu zbývá jen jeden den života. To, že se nejedná o jeho snímky, zatím neví. Proto se vydá na velkolepý flám. Skončí v nemocnici, kde potká půvabnou nemocniční sestřičku Alici Machovou, již si zahrála právě Adina Mandlová. Dlouho neváhá a ožení se s ní. Bohužel si později nemůže vzpomenout, jak ona sestřička vypadá. A navíc se zamiluje do „jiné“ sestřičky (ve skutečnosti se jedná o Alici).

Jak dobře znáte tento film?

I když se jedná o černobílý film, který nemusí být po chuti zejména mladším divákům, rozhodně stojí za zhlédnutí. Vynikající herecké výkony nejen hlavních postav si zkrátka zamilujete.

Zdroje článku: