Dustin Hoffman oslavil narozeniny. Jeho původní povolání a cesta k úspěchu vás překvapí

Dustin Hoffman oslavil narozeniny. Jeho původní povolání a cesta k úspěchu vás překvapí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec s obrovskou dávkou charismatu se narodil v Los Angeles. Původně studoval klasickou i jazzovou hudbu a měl ambice, že se stane hudebním virtuosem. Nakonec se ale rozhodl pro herectví. Na svém kontě má nyní dva Oscary a několik Zlatých glóbů. Uhodnete, kolikáté narozeniny tento herec oslavil?

Prodavač hraček a pak – nominace na Oscara

Během svých studií v New Yorku, kam odjel z rodného L.A. přes celou Ameriku, si musel vydělávat, jak se dalo. Prodával hračky, působil jako ošetřovatel v psychiatrickém ústavu, umýval nádobí, nebo se živil jako vrátný či písař. Tajně obdivoval herecké umění Marlona Branda. V roce 1967 se jeho život změnil, když debutoval ve slavném filmu Absolvent. Role mu vynesla nominaci na Oscara. Následoval raketový vzestup!

Slavné filmy i ocenění

Z jakých snímků si Dustina Hoffmana, kterého u nás dabuje Jiří Prager, pamatuje nejvíce vy? Z role podvodníka Enrica Rizza z filmu Půlnoční kovboj, který vznikl v roce 1969? Nebo z westernové fresky Malý velký muž? Zlatý glóbus dostal za své role ve filmech Kramerová versus Kramer, komediální Tootsie, za televizní film Smrt obchodního cestujícího a za nejlepší herecký výkon v dramatu Rain Man z roku 1988.

Animáky? Žádný problém!

Jeho nezaměnitelný hlas si mohou vychutnat i děti – pustil se totiž i do dabingu některých animovaných filmů. Objevil se ve všech třech snímcích s tématikou Kung Fu Panda nebo v animáku o myším hrdinovi Příběh o Zoufálkovi.

Mezi jeho významné role z poslední doby patří jedna z hlavních rolí v životopisném historickém seriálu Medicejové. A kolik že tomuto hollywoodskému krasavci vlastně je letos let? I když byste to podle jisker v jeho očích jen těžko tipovali, právě oslavil své třiaosmdesáté narozeniny. Narodil se 8. 8. 1937.