Dnes v Ulici: Hynek se omluví Šimonovi a Valerie žárlí

Dnes v Ulici: Hynek se omluví Šimonovi a Valerie žárlí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne pokaždé jdou věci tak, jak si je naplánujete. Své o tom ví Šimon, který ani přes prázdný byt a mámu v Berlíně nemá jistotu, že se někdo ve dveřích neobjeví. Jistá si ničím nemůže být ani jinak velmi sebejistá Val, která na Šimonově počítači spatřila jeho asi druhou holku?

Když nedělá problémy Šimon, tak na ně zadělá Hynek 

Gábina je šťastná žena, a to hlavně proto, že má vedle sebe velkou podporu Jirky. Ten dovede vyřešit každý problém, a dokonce jí nabídl, že ji vezme do Berlína. To vytrhlo Gábině trn z paty, protože se možná trochu paranoidně bála o přepravu oblečení pro Sabin. Jenže co s Šimonem? Oba usoudili, že ho mohou nechat doma. Tak se také stalo, a to i přesto, že Hynek měl námitky. Vše by šlo hladce, kdyby se Hynek nerozhodl jako zodpovědný táta svého syna zkontrolovat, respektive přepadnout ho s vidinou toho, že ho nachytá u něčeho nekalého.

A tak má Gábina po svém návratu z Berlína mimo jiné také práci se Šimonovou obhajobou. Za tu dobu s Hynkem se už však naučila stát si za svým. Podle ní jsou tato nevinná randíčka úplně v pohodě. To si však Hynek nemyslí. 

Hynek proti sobě znovu naježil Šimona 

Jak se buduje vzájemná důvěra? Určitě ne tak, jak to udělal Hynek. Nejenže Šimona nečekaně překvapil u něj doma, když si s Val dávali popcorn a koukali na film, nýbrž se u něj rozhodl přespat. Pro Šimona to bylo velice potupné, ovšem největší starosti mu dělala odměřená Valerie. Že by ji Hynkova přepadovka tak popudila? Každopádně úplně největšího brouka v hlavě má Hynek. Tomu, když trošku vychladl, začíná docházet, že jeho chování bylo možná trošku za hranou. Takhle si hezký vztah se Šimonem snad nikdy nevybuduje. Proto se rozhodne ustoupit a vyrukovat s omluvou. Rovnou do toho zabalí i poučení o nechtěném početí a používání ochranných pomůcek. To je pro Šimona tak trapné, že raději tátovu omluvu přijme, hlavně aby přestal s kázáním. Už dávno totiž ví, že děti nenosí čáp ani vrána.

Dříve sebejistá Valerie má důvod k žárlení 

A poučený je nejen Hynek, nýbrž i Šimon. Když už totiž s někým chodíte a zvete si jej k sobě domů, určitě na spořiči své obrazovky nenechávejte svou fotku s bývalou holkou nebo kamarádkou. To je ostatně fuk. Vaší stávající holce to může vadit. A když to vadí i Val, která je více méně splachovací a vždy nad věcí, to už je co říct. Ještě že dlouho nechodí kolem horké kaše a Šimon má možnost se k celé věci nějak postavit. Je vidět, že jednoduché randění opravdu není. Jakoby nestačily překážky v podobě ustrašených rodičů, teď se do toho ještě zamotá jeho kamarádka z Berlína. Ostatně není to jen tak nějaká kamarádka. Pokud si dobře pamatujete, měl pro ni Šimon jednu dobu slabost. Pak ale vypukla mámina nemoc a přebral mu ji jeho nejlepší kámoš. 

Zdroj článku:
  • Autorský text