Dnes v Ulici: Cesty dvojčat Dvořákových se rozcházejí. Stejně jako názory Ivy a Roberta na kouření

Dnes v Ulici: Cesty dvojčat Dvořákových se rozcházejí. Stejně jako názory Ivy a Roberta na kouření
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když do Ulice vstupovala dvojčata Marek a Matěj, slibovali scénáristé, že řádně zamíchají kartami. Doteď ale spíše jen stmelili učitelský sbor, který je vzal pod svá křídla. Co se ale stane, když se názory těch dvou začnou rozcházet? Možná budou potřebovat pauzu, podobně jako Iva s Robertem.

Marek a Matěj se stanou problémovými

Jenže jakkoliv pohnutý osud máte, nelze všechny současné problémy svalovat na něj a přivírat oči. Ne pokud je ve škole Soňa Čechová, které nic neunikne. Ale to jen na okraj. Doutnající problém Dvořákovi jednou musel vybuchnout. Tak proč ne na hodině doučování? A to jen stačilo, aby Matěj po Markovi hodil mikinou. Vzhledem k tomu, že se Marek teď hlídá a před Svatkou chce vypadat v co nejlepším světle, ho tahle nevinná klukovina rozpálí doběla. Oba se pak do sebe pustí a bijí se hlava nehlava, a to dokud nezasáhne Otík. Ten nemá pro kluky pochopení a kroužek pro tentokrát rozpouští. Matěje a Magdu pak posílá rovnou za ředitelkou. Něco takového si přece nemohou dovolit. Už teď je jasné, že spíše než spojovat budou muset učitelé dohlédnout na to, aby dvojčata byla co nejdál od sebe.

Může za to Svatka

Za vším hledej ženu. A i pro tento případ toto pořekadlo platí. Zakopaný pes je v tom, že Svatka miluje Matěje, jenže ten má oči jen pro svou ředitelku Magdu. A Marek zase miluje Svatku. O to horší je fakt, že Svatka vyjádřila sympatie tomu nepravému. Teď si Marek myslí, že u ní nemá šanci. Přitom Svatka očividně touží s někým chodit. Pamatujete, jak se tenkrát vodila za ruku se Štefanem? Její studentská láska je opět kontroverzní! 

Iva se Robertovi omlouvá, že už s ním kouřit nemůže

Jaké to je řešit pubertální problémy, to poslední dobou dobře ví také Iva. Ta by do sebe nikdy dříve neřekla, že bude se svým manželem řešit něco tak dětinského, jako je její tajné kouření s rozvedeným chlapem. Ale člověk si zkrátka nevybere. Sama Iva ale musí uznat, že se v poslední době chová jako smyslů zbavená. Robert je u ní také častěji, než je obvyklé. Zkrátka oba už dávno překročili pomyslnou hranici kamarádského vztahu. Oběma je spolu dobře. Ale, na rozdíl od Roberta, má Iva své závazky. A ten její závazek, Vítek, jí dává důrazně najevo, že se mu její pokuřování s Robertem nelíbí. Jak by mohlo. Tady už totiž nejde jen o cigaretu. I Vítek si všímá rostoucích sympatií mezi Robertem a jeho ženou. 

A proto Iva, ačkoliv je jí to trapné, Duškovi promlouvá do duše a cigaretu si už zakazuje. Na to Dušek nemůže nic namítat. Rozhodně jí nechce dělat v rodině zle. Přitom tady nemá úplně pravdu. Jak moc rád by s Ivou něco měl. Jak moc rád by byl, kdyby byla jeho ženou. Kam až nechá svou touhu zajít? A může si být Vítek Ivou jistý? Doteď ji bral jako svou životní jistotu a smál se, když se čertila nad jeho kafíčky s Ditou.  

Zdroj článku:
  • Autorský text