AZ-kvíz odstartoval v lednu 1997. Připomeňte si jeho začátky a zkuste náš kvíz

AZ-kvíz odstartoval v lednu 1997. Připomeňte si jeho začátky a zkuste náš kvíz
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fanoušci AZ-kvízu si s námi jistě rádi připomenou zajímavou historii vědomostní soutěže a s ní i některá fascinující fakta či statistiky. Hned potom se můžete odreagovat při našem vlastním zábavném AZ-kvízu, aniž byste opustili pohodlí domova.

První díl vědomostní zábavné soutěže pro každého měl na obrazovkách České televize premiéru už 2. ledna 1997. Do konce roku 2021 se v pořadu vystřídalo neuvěřitelných 14000 soutěžících. Tvůrci z brněnského studia, kteří AZ-kvíz připravili, tenkrát ještě nemohli tušit, že dali vzniknout skutečné legendě. Úspěch soutěže pramení i z toho, že účastníci musejí prokázat všeobecné znalosti, odpovědět na záludné otázky a propojit tři strany hracího pole. To je základ úspěchu, stejný dnes jako před šestadvaceti lety.

Co se za léta vysílání změnilo, byla např. znělka pořadu, dekorace nebo určitá pravidla hry. Tak třeba do roku 2008 směli soutěžící volit náhradní otázky pouze v základních kolech a o odkrytí a následné získání černých polí losovali. Co se naopak nezměnilo, je skutečnost, že AZ-kvíz nás velmi baví. Je populární mezi diváky i soutěžícími všeho věku a kategorií, což jeho moderátory Aleše Zbořila a Evu Machourkovou samozřejmě těší. Ať už máte s pořadem zkušenost jako přímý soutěžící nebo divák, můžete si s námi zahrát naši verzi.

Doufáme, že jste se s námi rádi na chvilku vrátili do minulosti a zavzpomínali na začátky AZ-kvízu. Vyzkoušejte si další kvízy, u kterých si budete moct ověřit, jak jste na tom se svými znalostmi.

Zdroj článku: