Dnes v Ulici: Iva se chová tak, jako by čekala své první dítě. Gábina dál šťourá v Jirkových rodinných vztazích

Dnes v Ulici: Iva se chová tak, jako by čekala své první dítě. Gábina dál šťourá v Jirkových rodinných vztazích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na to, že ještě nedávno byli na pokraji finanční krize, se Iva s Vítkem teď chovají, jako by byli za vodou a nečekané dítě bylo jejich plánem „na stará kolena”. To Gábina bruslí na tenkém ledě, když Jirkova tátu probírá s urputnou Milenou. Ta se rozhodla zorganizovat své dceři svatbu.

Milena se chová, jako by se vdávala ona 

Žádost Jirky o Gábininu ruku vlila Mileně energii do žil. Ještě nedávno Radkovi skuhrala nad tím, jak je plně zaměstnaná a vede i Druhou šanci. Teď si k tomu všemu přibírá i organizaci Gábininy svatby. Nemusí – nikdo se jí o to ani neprosil. Ale když si Milena něco vezme do hlavy, jen tak se toho nepustí. Gábina lituje, že svatbu s Jirkou provalili tak rychle. Teď má svou mámu neustále za zadkem. Ta ji nutí sepisovat seznam hostů, neustále jí cpe různé vzorky koláčků a navrhuje místa, kde by se Gábina s Jirkou mohli vzít. Kromě toho Gábinu podporuje v myšlence seznámit se s jeho otcem. Gábinu přirovnáva k vodě, která by měla Jirku coby hrubý kámen hezky a pomalu obrušovat k obrazu svému. No Gábina nestačí zírat, jakou metaforu je její matka schopna vymyslet.

Tátu Jirky probírá i s Karlou 

Myšlenka Jirkova otce však Gábině leží v hlavě. Chtěla by ho poznat. Podle její mámy je tohle dokonce její výsadou. Přece si nebude brát chlapa s takovým tajemstvím! No zrovna od Mileny tyto rady úplně sedí. Ona sama by si měla udělat pořádek před svým prahem a nestrkat nos do Jirkových věcí. Ani Karla, se kterou se Gábina schází, nešťastné nevěstě nepomůže. O Jirkově tátovi má stejně málo informací jako samotná Gábina.

Iva se chová, jako by otěhotněla poprvé 

Ještě nedávno byla Iva přešlá a unavená. Život ji netěšil, zkrátka ji nic nebavilo. Teď, co Vítek bouchl do stolu a vlastně za oba rozhodl, že si toho malého „pulce” nechají, je jako vyměněná. V práci maká za dva, a dokonce má energii pro větší úklid. Jitka nestačí zírat. Ani doma už nechodí tak opruzeně. Naopak, je vysmátá a užívá si náklonnosti Vítka. Bára tuhle novou energii své mámy nechápe. Byla v nemocnici na zákroku, ale místo toho vypadá, jako by odpočívala někde v penzionu. Vítek je něžnost sama. Trvá na tom, aby si jeho manželka odpočinula a spolu s ní se rozplývá nad droboučkou čepičkou, kterou pořídili.

Nejspíš je už finanční krize netrápí 

Ivino rozhodnutí dítě si ponechat je pro řadu diváků velmi překvapivé. Vždyť není tomu tak dávno, co se Iva s Vítkem potýkali s krizí. Najednou nevadí, že Iva na kdovíjak dlouho vypadne z pracovního procesu a přijdou prakticky o dvě její výplaty. Najednou se Vítkovi nejspíš začne dařit. A jejich děti? Ty stále nic netuší. Vítek s Ivou se totiž ještě rozhodli počkat. Na co? Nejspíš na první screening, který ukáže, jestli je dítě v pořádku.

Zdroj článku:
  • Autorský text