Dnes v Ulici: Radost ze lži Vendule nevydrží dlouho a Žofka s Michalem potřebují splašit víno

Dnes v Ulici: Radost ze lži Vendule nevydrží dlouho a Žofka s Michalem potřebují splašit víno
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě chvíli si může Vendula užívat, jak jí její nevinná lež vyšla a jak dala Martinu a Jirku dohromady. Už brzy se na ni totiž chystá nasupená Martina, která vztah na lži zakládat nechce. To Žofka s Michalem momentálně řeší příjemnější problémy. Pro uvolnění napětí potřebují sehnat víno.

Martina Vendule vyčítá její dobře myšlenou lež

A zatímco široké okolí má z obnoveného vztahu Martiny a Jirky ohromnou radost, Martina zuří a místo slov díků má pro Vendulu jen samé výčitky a nadávky. Vždyť přece nikdy nechtěla Jirkovi lhát. Myslela si, že Jirka to všechno pochopil, že jí odpustil. Ale z jeho slov vyplynulo, že kdyby mu Vendula nedosvědčila, že byla pořád s Martinou, pořád by jí nevěřil skutečnost, že s žádným cizím chlapem na horách nic neměla. Co má teď jako dělat? Lhát mu a doufat, že se lež neprovalí? Vendule vyčítá, že se do toho míchala, a tak Vendula už pomalu kluše za Jirkou, aby mu řekla, že to celé bylo přece jen jinak. Prokletý silvestr! Že radši neseděly doma! Ája chování Martiny už vůbec nechápe. Místo, aby byla spokojená, zase jenom prská. Co ta holka chce?

Nakonec se Martina rozhodne lež prohlásit za svatou pravdu 

Když později Vendula zpytuje své svědomí a hodlá vše dát do pořádku, Martina ji zarazí. Nic už se dělat ani říkat nebude. To, že není spokojená s průběhem celé věci, přece ještě neznamená, že ji neuspokojuje výsledek. Vždyť Jirku miluje. Sama za sebe je přesvědčená, že na silvestra s nikým nic neměla. Vzhledem k tomu, že měla a pořád má okno, není od věci nechat jej vyplnit Vendulinou historkou. Když to zachrání vztah....

Michal netušil, jaké plamínky vášně v Žofce doutnají 

Pokud se jedná o školu, o rodiče, brigádu nebo o cokoliv jiného, je Michal Klíma naprostý suverén. Ale Žofka, to je jiný level. Je to štace, se kterou nemá žádné zkušenosti. Má ale štěstí, že Žofka nepatří k těm holkám, které vše nechají na svém klukovi. Mírně Michala navádí tam, kam si sama přeje pokročit. Michal s ní laškuje a vytahuje starou záležitost z doby, kdy byl do Žofky platonicky zamilovaný. Tehdy, jak Žofka se Svatkou a Anežkou experimentovaly s alkoholem, se polila vínem a u Klímů doma běhala jen v kalhotkách. To se Michalovi moc líbilo. Žofka se směje a ptá se ho, proč si hýčká takto staré vzpomínky, když si může vytvořit úplně nové. To v Michalovi probouzí napětí.

Bez alkoholu ani ránu 

A protože už Žofka dávno není uťápnutou slečinkou, přímo Michala naviguje, co má dělat. Aby jejich nervozita maličko opadla, potřebují splašit nějaké víno. Jenže to, protože nejsou plnoletí, nebude úplně jednoduché. Pro Michala to však není nic, co by nezvládl. Žofka je jeho snem, který teď žije. Teď jen stačí vykouzlit romantiku a zařídit prázdný byt. No možná by přece jen měli počkat na to, až na ně Iva s Vítkem vyklopí těhotenství. Všechny následky, které z něj pro Michala vyplynou, mohou být skvělou antikoncepcí!

Zdroj článku:
  • Autorský text