Dnes v Ulici: Vendula oživuje vztah Martiny a Jirky zbrklou lží a Eva začíná Miloše už pěkně štvát

Dnes v Ulici: Vendula oživuje vztah Martiny a Jirky zbrklou lží a Eva začíná Miloše už pěkně štvát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdy se zkrátka musí k věcem dojít ne úplně čistým způsobem. Zatímco Vendula si vymýšlí, že s Martinou na silvestra byla celou dobu, a dokonce ji vedla na hotelový pokoj, Eva mlží o tom, jak jí obchody jdou, ale prakticky je teď opět bez peněz a bez práce.

Vendula lže do očí Jirkovi a Martina ji za to bude nejspíš nesnášet

Nyklovi se vždycky šťourali a nejspíš se ještě šťourat budou v záležitostech jiných lidí. Proto Vendulu nenechává chladnou, když se u ní v bistru objeví mladý Jirka Hložánek. Vypadá jako spráskaný pes, a tak se rozhodne s ním dát řeč na téma Martina. Už už ji chce Jirka usadit, že to opravdu není její věc, když v tom se jí v hlavě zrodí geniální plán. Je to její věc, protože na těch horách byla společně s Martinou. Byla to ona, kdo ji vedl na pokoj, a tak neví, co Jirka pořád řeší. Je to samozřejmě příšerná lež, ale zabírá to. Přesně tuhle verzi touží Jirka slyšet. Jirku totiž ani tak netrápí fakt, že se Martina bez něj dobře bavila, jako spíš fakt, že něco možná měla s běžkaři, na které se lepila. A když tato obava pominula, tak to jí rovnou může přinést pugét květin, no ne?

Jirka se omlouvá a Martina až později zjišťuje, kdo za jeho obměkčení může

A když už to snad vypadá na to, že se Martině za Jirku bude omlouvat jeho vlastní otec, objeví se v bistru sám Jirka a nese Martině květiny. Žárlivá scéna ho mrzí a rád by s Martinou znovu navázal tam, kde před silvestrem skončili. Ostatně byla hloupost, aby jej slavil každý sám. Martina je vyjevená, ale spokojená. Má za to, že Jirka dostal rozum a vše jí odpustil, dokonce i ten divoký tanec s cizími muži. To ale ještě netuší, na jaké lži je obnova jejich vztahu založená. Když se to dozví, má pocit, že Vendulu asi přetrhne jako hada. 

Eva chce žít na vysoké noze stůj co stůj

Frustraci zažívá také Miloš, kterému se hroutí model spořádané domácnosti. Zatímco on maká jako šroub a dělá všechno pro to, aby se měli dobře, Eva se jen tak zničehonic rozhodne pustit práci. To ostatně není její první výstřelek. Jak se Anička později v kavárně dozvídá, už vůbec nehodlá pod někým pracovat. Chce podnikat se vším všudy, chce se sama s přehledem uživit. Jediné, co jí k tomu chybí, jsou tučné zisky. Prodeje teď opravdu po Vánocích spíše stagnují, a tak urputně přemýšlí, jak svým zákazníkům nahodit lákavou udičku.

Doufejme, že vztah Martiny s Jirkou vydrží co nejdéle.
Doufejme, že vztah Martiny s Jirkou vydrží co nejdéle. | Zdroj: TV Nova

Péče o domácnost jde stranou, protože teď je prioritou řidičák

Možná bude Eva alespoň dobrou inspirací některým divačkám Ulice, které dlouho váhají s tím, aby následovaly své sny. Kdyby to udělaly jako Evina, na nic už by čekat nemusely. Zkrátka se stačí ze dne na den rozhodnout a jít si za svým. To přesně teď dělá Eva. Milošovo brblání se snaží nevnímat a s pokličkou a zvonem v ruce si zkouší nacvičovat řízení. Miloš je z chování své ženy nešťastný. Něco takového by Iva Vítkovi nebo Anička Bedřichovi nikdy neudělala.

Zdroj článku:
  • Autorský text