Dnes v Ulici: Kryštof vyměňuje parohy za kostým ochránce a vesmír nechce dát Martinu s Jirkou dohromady

Dnes v Ulici: Kryštof vyměňuje parohy za kostým ochránce a vesmír nechce dát Martinu s Jirkou dohromady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věci se někdy tak zvláštně utřepou, že nás to nutí přemýšlet, jestli jde o znamení, nebo jen o pouhou náhodu. Co se stane, když se dva zamilovaní lidé rozhodnou jet si naproti, nebo když se více podivných a hřbitovem zavánějících věcí sejde pohromadě?

Že by Karle práce na vraždách pod nohy házela jen samé psychopaty? 

Je vidět, že Kryštof neumí být sám se sebou. Pořád buď něco řeší, nebo je s někým. Neumí se zastavit, nadechnout se a užívat si přítomného okamžiku. Poté, co mu Monika dala prakticky kopačky a on se dozvěděl jisté indicie o muži, se kterým Karla pravděpodobně chodí, mu tento případ nedá spát. Jeho smysl pro dramatičnost i souhra podivných nálezů a zjištění na něj doléhá jako náhrobní kámen. A to opravdu nepřeháníme. Také nálada u Marečků je ponurá a nese se ve znamení hřbitovů a kostlivců. Že by Karla měla smůlu na psychopaty? Po Štěpánkovi potkala Richarda, který netouží po ničem jiném, než jí vyrobit posmrtnou masku. Ale tohle je na Kryštofa příliš. A když jeho domněnky potvrzuje také jinak střízlivý Tony, rozhodne se jednat. Je nejvyšší čas shodit překážející parohy a nasadit kostým ochránce. Pořád je to jeho žena a on nedovolí, aby měl matku svých dvou synů na svědomí nějaký psychopat z patologie. Jenže jak to udělat a nebýt za žárlivého blázna? To se bude muset ještě vymyslet.

Smuteční věnec ve skříni všechny domněnky potvrzuje

Najednou si Mára uvědomuje, jaký byl pitomec, když nechal svou rodinu napospas osudu a všem psychopatům, kteří kdy s Karlou pracovali nebo se kolem ní motali. Vždyť také mohlo chybět málo a Karle nebo klukům se mohlo něco stát. Když pak Věrka u Máry doma znovu vytahuje maturitu, ani ji nevnímá. Jeho pozornost totiž rozptyluje Vojta v kostýmu kostlivce. Tak to se asi všichni už úplně zbláznili. Na náladě mu nepřidá ani jeho další divný nález v pořadí. Ze skříně vypadává smuteční věnec se stuhou a nápisem „Nikdy nezapomenu”. Tak tady už přestává všechno. Hned zítra s Karlou rázně promluví a toho psychopata jí vymluví!

Martina je jako na trní 

Láska mezi Martinou a Jirkou má konečně zelenou, i když ne tak úplně. Po tom, co se Martina úplně zrušila a Jirkovi napsala zkomolenou SMSku, z celé situace jasně vyplynulo, že jeden o druhého pořád velmi stojí. Jenže Martině je až příliš špatně na to, aby s Jirkou zažívala nějakou romantiku. Pokus o návrat do normálu se nepovedl a Martině je ještě více špatně, než jí bylo ráno. A do toho všeho se neuvidí ani další den, protože Jirka má v programu Zlín, a tak Martina v Praze zůstane jako kůl v plotě. 

A protože je jako na trní, rozhodne se rozmrazit mrazáky a uklidit kompletně celou kuchyň. Pak jí ale Vilma vnukne myšlenku, že by se jako za Jirkou měla romanticky rozjet. A protože se nemůže soustředit ani na škrábání ledu, usoudí, že jí lépe bude v pohybu. Mrazáky nechá tak, jak jsou, a kuchaře tím pořádně naštve. Jirka má přednost před profesními vztahy přece. Bohužel ale Jirka dostal úplně stejný nápad a ze Zlína míří do Prahy, aby Martinu překvapil. Ti dva se samozřejmě nepotkají a jejich vášeň stoupá. 

Zdroj článku:
  • Autorský text