Dnes v Ulici: Otázkou je, zda byl Evžen opravdu agresivní opilec, nebo zda se Blanka jen znovu plácá ve své naivitě

Dnes v Ulici: Otázkou je, zda byl Evžen opravdu agresivní opilec, nebo zda se Blanka jen znovu plácá ve své naivitě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jako by si Hana nechávala to nejlepší na konec.  Na kávě u Blanky doma naznačuje, že Evžen byl agresivní opilec a ona to s ním měla těžké. Nezachovala by se pak Blanka na jejím místě stejně? Ale není to jen Hanina hra?

Jako by vlastní problémy mohly počkat

Kdo rád řeší své vlastní problémy, když svou pozornost může věnovat starostem druhých? Ty se přece řeší mnohem lépe, no ne? Kromě Blanky se teď u jiných angažuje také Gábina. Ta Dáši nabízí další hlídání Tomáška. Přitom ani ona donedávna nevěděla, kam dříve skočit. Společně se Šimonem ho berou na motokáry, aby si Dáša s Hynkem mohli o samotě promluvit. Ale je tohle vážně zapotřebí? Blanka se třeba teď přesvědčí o tom, že každý by se měl více starat o to svoje. V opačném případě to totiž může znamenat vážnou hádku i konec vztahu.

To pikantní a zajímavé si Hana nechala na konec 

Vše má dvě strany, ale Blanku nikdy nenapadlo Evženovu verzi o Haně nějak zpochybňovat. Do té doby, než se Hana objevila u jejího prahu a začala Evženovu dobrou skořápku kus po kuse navrtávat. Že by Evžen nebyl vždy tak fér? Svědčí o tom i jeho vyhrocené reakce pokaždé, když na Hanu přijde řeč. To se pak v jeho tváři vždy objeví temný stín a jako by to zkrátka nebyl ani Evžen. Pak Blanka nemůže nechat být to, co Hana naťukává. Teď je Evžen cnost sama, ale ona to s ním takhle jednoduché nikdy neměla. Hodně pil a byl agresivní. Dává si však velký pozor na to, aby si u Blanky úplně nevylila srdce. Najednou ji chlácholí, že k čemu jí jako úplná pravda o minulosti bude. Tady možná hrozí, že je Blanka znovu jen důvěřivá a naivní jako v minulosti už tolikrát.

Evžen se na Hanu utrhává a pak se pohádá i s Blankou 

Společná debata u nich doma by nemusela vyústit v takové drama, kdyby Evžen Blanku s Hanou nepřistihl před domem na cigárku. To už je příliš, aby se jeho ex kamarádila se současnou partnerkou a společně se stavěly proti němu. Je z toho neuvěřitelná hádka a pak se Evžen málem napije u Luďka doma. Ten si totiž dává svou oblíbenou skleničku whisky, když v tom mu do domu vtrhne Evžen a chce mu ji vypít. V tom mu Luděk zabrání. V Evženovi však bují takové emoce, že na oplátku dává Luďkovi pěstí. Ti dva se poperou a pak už jen oddechují s mraženou zeleninou přiloženou na obličeji. Luděk pak situaci vyhodnocuje jako kritickou, sbírá všechen alkohol, který má doma, a nabízí Evženovi přespání. 

Opravdu je toto konec Evžena, jak ho známe? Může opravdu znovu spadnout do alkoholu kvůli Hanině nemoci? Kdyby ona neonemocněla, vůbec by ji ani nenapadlo Evžena vyhledat a vrátit mu jeho náležitou polovinu. Nebo ano? Nejspíš by s ním vzhledem k jeho minulému chování nechtěla nic mít. Jejich cesty se však znovu sešly a pro vztah Blanky a Evžena to znamená zemětřesení. 

Zdroj článku:
  • Autorský text