Dnes v Ulici: I dávná minulost může zcela překopat přítomnost a narušit základy budoucnosti

Dnes v Ulici: I dávná minulost může zcela překopat přítomnost a narušit základy budoucnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestat pít a dlouhá léta abstinovat, to chce opravdu velkou sílu. Jak se ukázalo, Evžen silný je a s ním i Blanka. Jenže bude tato zkušenost stačit na to, aby překlenuli bolestivou minulost? Hana je jejím ztělesněním a s Blankou je v kontaktu až moc často.

Blanka není ve své kůži, a tak to dává Luďkovi sežrat 

Mohla by mít klid, kdyby jí touha zjistit vše o Evženově minulosti tolik nelákala. Mohla klidně Hanu poslat ke všem čertům, ale chytla se do pasti soucitu a pochopení. Hana její slabost nejspíš vycítila a místo s Evženem začala komunikovat s ní. A když pak Evžen Blance v rozčílení naznačil, že ji opravdu nemůže zakazovat se s Hanou stýkat, částečně si to vyložila i jako souhlas jít s ní na kávu. Rozhodně jí to však netěší. Není ve své kůži a když pak potkává Luďka v dobrém rozpoložení, zpraží ho uštěpačnými poznámkami. Sám by si měl s Vandou udělat pořádek a k celé věci se postavit jako dospělý člověk. Takhle ji Luděk rozhodně nezná. Ale každý má občas horší náladu. A na to, jak na nože s Blankou kdysi byli, je to pořád nadstandardní vztah.

Blanka se schází s Hanou, která pořád trvá na svém 

Blanka si tedy dává sraz s Hanou. Pozoruje ji a dává si záležet na tom, aby případně odhalila to, jestli příznaky své nemoci jen nehraje. Třes rukou, roztržitost a zoufalost Hany ji však přesvědčuje o opaku. Kdyby Evžen podepsal, mohli by mít všichni klid. Jenže Evžen je zaseknutý a Blanka namočená ve věcech, které se v životě nechtěla dozvědět. To, co jí Hana povídá, hází na Evžena špatné světlo. Ona ho ale chce vidět i nadále jako toho spolehlivého, vyrovnaného a čestného chlapa. Chlapa, který kdysi dávno zakopl a namočil se do závislosti, ale dostal se z ní. O Haně by i nadále chtěla přemýšlet jako o té mrše, která Evžena podvedla a úplně všechno mu vzala. Jenže teď je vše jinak.

Pro Hanu jsou tyto opakované schůzky také náročné. O to víc, když nikam nevedou. Ale Blanka je její jedinou nadějí. I přesto se na ni utrhává. Dochází k hádce. Blanka vůbec není v její kůži. Nezná Evžena tak, jak si ho pamatuje ona. Hana zkrátka nemůže dát Evženovi polovinu penzionu. Chce zabezpečit svou nejistou budoucnost.

Hádky s Evženem začínají být na denním pořádku 

Pod vlivem Hany se Blanka opět s Evženem pokouší navázat řeč na prodej penzionu. Ten jí však opakuje to, co už zopakoval tolikrát. Nehodlá to Haně nijak ulehčovat. Blance pak doporučuje, aby to nechala být a s Hanou už se přestala stýkat. Na to Blanka reaguje podrážděně. Podle ní Evžen kope kolem sebe a mstí se. Takhle ho zkrátka nezná. Bude s ním i nadále chtít být až do smrti? Zrealizují vůbec svůj společný penzion? Marie měla pravdu v tom, že přepisovat na něj jeho půlku je naprostá blbost. Stejně jako byla blbost prodávat statek kvůli domu v Říčanech. Ono blbost byla statek na Blanku vůbec přepisovat.

Zdroj článku:
  • Autorský text