Dnes v Ulici: Díky Monice je Jitka znovu v centru dění a jedině kvůli Dominice se Karla snaží randit

Dnes v Ulici: Díky Monice je Jitka znovu v centru dění a jedině kvůli Dominice se Karla snaží randit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Návrat Moniky zamíchal s kartami stávajících postav. Márovi dala Monika naději na láskyplnou náruč a pro svou seriálovou mámu jednoznačně znamená návrat do hlavní dějové linky. Ještě štěstí, že Jitku scénáristé z Ulice úplně nevystřihli.

Monika je pracovně zcela vytížená 

Zatímco Mára přešlapuje na místě a hledá, kde by se upíchl a co by mohl dělat, aby to povzneslo jeho ducha, Monika neví, kam skočit. Je pracovně úplně vytížená, což referuje i mámě na kávě. Ta se z ní jen marně pokouší vymámit nějaké konkrétnější a osobnější informace. Ostatně byla to ona, kdo Máru a Moniku zastihl už v počátcích jejich obnoveného vztahu v posteli. Přece jen si zaslouží bližší informace, nebo ne? Ostatně díky Monice už Jitka nemusí být jen vyplněním děje v Gábinině salonu nebo vrbou nevěrné Ivy. Konečně po letech znovu naskočila do hlavní dějové linky. Otázkou zůstává, jak dlouho se na hlavní vlně udrží. To záleží hlavně na Monice a jejich dalších krocích.

Monika nevnímá Máru jako hlavní pilíř své budoucnosti 

A zatímco pro Kryštofa je Monika majákem v rozbouřených vodách, ona jeho přítomnost ve svém životě zase tolik nehltá. Přinejmenším není hlavním pilířem její budoucnosti. Na prvním místě má práci, potom je zase práce, práce, práce... a Mára je více méně jejím příjemným rozptýlením. Koneckonců je přece lidské se uvolnit. Navíc Mára je její starý známý a nikdy nechodí s prázdnou, nýbrž jí přinese i něco k jídlu. Cožpak se něco takového dá odmítnout? Jen aby Mára nebyl zklamaný a Moniku pak neobvinil z toho, že jej využívala. To by si od něj nemusela nechat líbit. 

Dominika správně předvídá, že nic není ztraceno 

Na Dominiku také čeká její velká chvíle, a to porod jejího druhého potomka. Do té doby jí nezbývá nic jiného než pobíhat mezi Tonym, který plánuje rekonstrukci Coolny, a Karlou, která ne a ne jít na rande. Tu neustále povzbuzuje a žene do vážných vztahů. Karla si však od toho neslibuje nic víc než chvilkové rozptýlení. Aby pravdu řekla, na tyto randíčka chodí vlastně jen kvůli Dominice, která by jí asi jinak nedala pokoj. Ve skutečnosti má teď plnou hlavu nastávajících Vánoc. Kdy jindy se její životní krize a prohra prohloubí než během svátků plných lásky, rodinného štěstí a zázraků? A zatímco ona už v žádný zázrak nedoufá, Dominika tohle vidí úplně jinak. 

Věrka je z blížících se Vánoc také jako na trní 

Blížící se Vánoce nenechávají klidnou ani Věrku, která doteď neví, kde a s kým je budou s Lubošem trávit. Rozvod Karly a Kryštofa hodil do jejich představ a plánů vidle. Zatím to vypadá, že bude bramborový salát a kapra chystat do krabiček. To, aby byla připravená je na poslední chvíli vzít a vyrazit tam, kde zrovna bude vítaná. Nebo že by se Mára s Karlou přece jen domluvili, že tyto Vánoce kvůli dětem stráví jako jedna rodina? No nebylo by to od věci. Naopak se toto jeví jako jediné rozumné řešení. 

 

Zdroj článku:
  • Autorský text