ZOO: Vzpomínáte, jak reagoval Eduard, když zjistil, že Sid není v LA?

ZOO: Vzpomínáte, jak reagoval Eduard, když zjistil, že Sid není v LA?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Strhl se pěkný poprask! Eduard byl odhodlaný přesvědčit dceru k návratu do Ameriky, ale i kdyby se na hlavu postavil, ona si trvala na svém. Chtěla zůstat v zoo, a tak ji odstřihl od peněz. Nakonec to byl ale právě on, kdo ji podpořil před nekompromisní babičkou i za cenu ztráty vlastní práce.

Eduard se s Aničkou hodně hádal a nutil ji ke studiu

Na něco takového asi nejde hned tak zapomenout. Anička (Michaela Pecháčková) nikdy netoužila pokračovat v rodinné tradici a převzít sklářskou firmu. Přála si pracovat se zvířaty, a tak místo prestižní univerzity v Los Angeles nastoupila jako výpomoc k ošetřovatelce žiraf v královédvorské zoo.

Když Eduard (Marek Taclík) zjistil, že své rodině pěkně dlouho lhala, pochopitelně se rozčílil a začal vymýšlet nejrůznější způsoby, jak dceru přinutit k odletu do Ameriky.

Nejdřív na to šel po dobrém a zkusil ji podplatit, nalákat na atraktivní studium a perspektivní budoucnost. Když nepochodil, zvolil ostřejší prostředky a odřízl dceru od rodinných financí. Anička tak byla nucena spolehnout se poprvé v životě výhradně na sebe a tvrdou píli. Musela obracet každou korunu a podporovat bratra Eda, jemuž otec také zamezil přístup k účtu, protože sestře pomáhal tajit pravdu před rodinou.

Ed najednou neměl na to, aby přítelkyni kupoval dárky. Zdroj: FTV Prima

Anička se s tátou často hádala, jelikož ani jeden nehodlal ustoupit. V jistou chvíli to dokonce vypadalo, že jejich vztah bude nadobro zničen. Eduard totiž dívku obvinil z toho, že před Alicí a Sidonií prozradila, že místo golfu chodí rybařit. Když vyšlo najevo, jak to bylo doopravdy, Eduard se pokoušel s dcerou spojit a omluvit se jí, ale ona mu odmítala odpustit.

Táta nakonec prozřel a podpořil dceru

Následně se přece jen usmířili a Eduard časem pochopil, že dcera je při práci v zoo opravdu šťastná a že je v ní víc než dobrá. Měl možnost přihlížet tomu, jak Anička zachraňuje zraněnou Anežku a také mládě gazely, jež uvízlo v jeslích. Anežka si nemohla Anču vynachválit a Eduard jejím slovům naslouchal s upřímnou hrdostí.

Dokonce se na určitou dobu stal dceřiným věrným spiklencem. Aby pomohl přesvědčit Sidonii a Alici, že Anička odletěla do Los Angeles, nastěhoval se do bytu k Viky. Spolu s Aničkou pak fiktivně zavolal domů a předstíral, že je v Americe. Postavil se na její stranu i tehdy, když celá habaďůra konečně praskla před babičkou Sidonií. Ta ho nutila, aby dceru přiměl k návratu na univerzitu, a když odmítl, vyhodila ho z rodinné firmy. Tehdy se mu vlastně ulevilo, protože získal pocit svobody a čas na rybaření.

Marek Taclík v roli Eduarda Novotného. Zdroj: FTV Prima

Podpoří Eduard také Aniččin vztah k Adamovi?

Jak už dobře víme, Eduard se s matkou posléze usmířil, ačkoli to nebylo jednoduché, a vrátil se i do firmy. V nejnovějších dílech seriálu však Sidonie (Jana Švandová) znovu strká nos do Aniččiných osobních záležitostí. Sice jí odpustila lhaní kvůli škole a také to, že se rozhodla zahrabat v zoologické zahradě, ale rozhodně jí nepromine, že si k sobě našla kriminálníka a polovičního blázna. To si totiž Sidonie myslí o Adamovi, přestože Aničku zachránil před únosci. Alice a Eduard proti dceřině vztahu nic nenamítají, alespoň zatím. Co však přinese budoucnost?

Zdroj článku:
  • Autorský text