Děda Dojeda provází diváky seriálu ZOO již pravidelně. Co o něm vlastně víme? A kdo je jeho představitel Milan Slepička?

Děda Dojeda provází diváky seriálu ZOO již pravidelně. Co o něm vlastně víme? A kdo je jeho představitel Milan Slepička?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O životním příběhu Josefa Toula se v seriálu ZOO dozvídáme pomocí malých drobečků informací, které musíme pečlivě sbírat a dávat si je dohromady. Pan Toul je pravidelným návštěvníkem infocentra v zoo, kde si rád popovídá s šarmantními zaměstnankyněmi, mezi které patří například paní Uhlířová.

Často se pak zastavuje i u kávového baru, kde vyptává zákusky či chlebíčky z minulých dní, které již nejsou určeny k prodeji, a Toul je tedy dostává zadarmo. Právě díky tomu si mezi zaměstnanci zoo vyslouží svoji neslavnou přezdívku děda Dojeda.

paní Uhlířová (Martina Hudečková), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Později se pak ukáže, že za horší finanční situaci, díky které chodí děda Dojeda škemrat o zbytky jídla do zoo, můžou v první řadě Toulovy hamižné dcery, které se z otce snaží tahat veškeré peníze. Naštěstí se za něj zaměstnanci zoo postaví a Toulovy dcery přímo konfrontují s tím, že by se za své chování měly stydět. Pro dědu Dojedu tak snad konečně začne svítat na lepší časy.

O ztvárnění postavy dědy Dojedy se v oblíbeném seriálu TV Prima postaral herec a dabér Milan Slepička. Ten se již několik desítek let objevuje v celé řadě úspěšných seriálů napříč televizními stanicemi. Nejdříve jsme mohli slyšet pouze jeho hlas, a to v případě namluvení postav z Příběhů včelích medvídků.

Poté se již ukázal i jako herec v seriálech Zdivočelá země, Gympl s (r)učením omezeným nebo Modrý kód. Ostatně v rámci seriálů z produkce TV Prima je Milan Slepička ostříleným účinkujícím. Přesto však tvoří dabing stále velkou část Milanova profesního života, jelikož se angažuje také v českém rozhlase.

O osobním životě Milana Slepičky toho moc známo není. Kromě toho, že má dvě děti a tři vnoučata, se do povědomí veřejnosti dostal díky kritice politické situace v ČR, kdy v roce 2011 posuzoval chystanou důchodovou reformu právě z pohledu důchodce. Od té doby však již v médiích jeho jméno prakticky nezaznělo a lze tedy říci, že si Milan Slepička své soukromí patřičně hlídá. Zda tomu tak bude i nadále – a zejména po úspěchu seriálu ZOO – se tak nejspíš dozvíme až s postupem času.

Zdroje článku: