Zlatá labuť: Petr přebírá celou firmu, splnil poslání a na cestě je potomek. Irenu čeká nedobrovolná léčba, otec a Gruber rozhodli

Zlatá labuť: Petr přebírá celou firmu, splnil poslání a na cestě je potomek. Irenu čeká nedobrovolná léčba, otec a Gruber rozhodli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gestapo důkladně prohledalo celou Zlatou labuť, ale nic, co by alespoň vzdáleně připomínalo odboj, nebylo nalezeno. Petr se zlobí a žádá náhradu za zničené zboží, protože vojáci nepracovali zrovna v rukavičkách. Šéf gestapa má však jasno. Přijdou zase a jednou něco najdou.

Irena se řítí do velkých problémů

Irena Mašková
Irena Mašková | Zdroj: TV Nova

Gruber je na vyjížďce na koních s Irenou. Ta hraje opět svoji hru a snaží se ho trochu znejistit. Bere to přes manželku, a to je chyba. Pokud je něco, co si Gruber opravdu chrání, je to právě jeho žena. Možná Irena udělala právě tehdy chybu a problémy, které ji čekají, vznikly v ten okamžik. Kdy Ireně dojde, že i Gruber má svou slabou stránku, kterou je právě jeho vztah k manželce? Tají snad něco?

(Fanoušci seriálu už mají jasno. Gruber jednal podivně, když se před časem během pracovního jednání zdrogovaný Rudolf zmínil o tom, že ve smlouvě o odkoupení pozemků od Gruberové chybí potvrzení o jejím „čistém původu“. Možná, že až tak čistý nebude. V ději se k tomu patrně tvůrci ještě vrátí.)

Návrat fotografa Skalského není pravděpodobný

Valerie Horká je plná obav o Oldřicha. Skalského si odvedli Němci a nikdo neví, co s ním je. Je však velká pravděpodobnost, že ho Němci použijí jako odstrašující příklad, a to pro něj nevěstí nic dobrého. Jak ale Mach Petra upozornil, gestapo se nezastaví a bude hledat všechny, kdo mu mohli pomáhat . Rozhodně to využije i jako příležitost, aby se Němci zbavili židovských občanů. To chce Petr vyřešit tak, že jim zajistí emigraci. Jenže ono to není tak jednoduché. V této věci už si zjišťoval možnosti Pulkráb a Židy nikde nechtějí. Dokonce je i v Americe nenechají ani opustit lodě.

Konec jedné love story?

Petr se po návratu ze sanatoria Báře vyhýbal, ale ona to přičítala tomu, že ji viděl se Záhořem. Rozhodla se, že mu vše vysvětlí, ale Petrova reakce ji zaskočila. Nebyl úplně konkrétní, ale omlouval se jí za to, že to on všechno pokazil. Také jí řekl, že se rozhodl dělat vše pro rodinu a naznačil jí, že do jeho plánů nezapadá. Teprve při dalším setkání, kdy se objevila i Markéta, bylo Báře jasné, co se stalo. Markéta dosáhla svého a čeká Petrovo dítě.

Bára a Petr
Bára a Petr | Zdroj: TV Nova

Studená sprcha pro Irenu

Gruber si s Irenou pěkně pohrál. Nic netušící Irena si opět vyjela s Gruberem na projížďku. Ale čekalo ji nemilé setkání s Gruberovou, která jí s velkým potěšením oznámila, že se musí léčit ze své sexuální orientace. Pokud nenastoupí dobrovolně, bude k léčbě donucená násilím. Gruberová si evidentně tento okamžik vychutnala. Irena se také dozvěděla, že to její otec posvětil.

Ani taková intrikánka, jako je Irena, se nebude snadno z této prekérní situace dostávat. Petr na rodinné radě nevypadal, že by se jí chtěl zastávat. Rudolfa otec označil za neschopného feťáka a Ireně řekl, že udělá vše proto, aby se uzdravila. Ať jsou to elektrošoky, nebo chirurgický zásah do mozku.

Zdroje článku: