Zlatá labuť: Irena a Alena ve žhavé scéně překvapí, Petr naopak začíná charisma ztrácet a Gruber i Ditrich si s ním pohrávají

Zlatá labuť: Irena a Alena ve žhavé scéně překvapí, Petr naopak začíná charisma ztrácet a Gruber i Ditrich si s ním pohrávají
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na půdě u Martina v domě jako by bydlel slon. Kamil by měl být vděčný, že kvůli němu řada lidí riskuje životy, skrývá ho a živí. Jenže on je vzteklý a bezohledný. Vzal si do hlavy, že Martin chce z jeho otce vytáhnout všechno zlato a peníze a potom si dojde pro odměnu na gestapo a udá ho.

Kamil nikomu nevěří a chtěl by odejít. Marek mu vyřizuje pas, ale to chvíli trvá a jediný člověk, který by dokázal mladého Pulkrába uklidnit, za ním nemůže přijít. Tedy alespoň zatím. Babi se rozhodla, že mladým pomůže, a tak za sledovaným starým Pulkrábem zašla a naznačila mu, že musí sehrát malé divadlo, aby si ho nakonec mohla odvést domů a nikomu to nebylo nápadné. Jenže i to zabere nějaký čas a Martin si není jistý, jak dlouho Kamila na půdě udrží.

Kamil Pulkráb
Kamil Pulkráb | Zdroj: TV Nova

Irena kývla na elektrošoky

Otec znovu Ireně vyčítá, že za všechno zlé, co rodinu potkalo, je zodpovědná ona. Alena jí sice léčbu rozmlouvá, ale když se svou láskou stráví vášnivou chvilku, je jí jasné, že na jejím rozhodnutí nic nezmění. Irena se tak možná loučí s jejich vztahem, protože není jasné, co si po drastické léčbě bude pamatovat.

Ještě je však rozhodnutá vypátrat, kdo zastřelil Martu. Původně si byla jistá, že to byl Bouchner, ale tomu manželka potvrdila, že byl v té době v kině. Znovu a znovu se vrací k tomu dnu, ale sama na sebe se zlobí, že něco důležitého přehlíží.

Mach pomáhá Ireně udělat novou balistickou zkoušku, aby ji nemohl ovlivnit Gruber, a konečně má důkaz, že z její pistole se nestřílelo. Jenže ani to Lukáše nepřesvědčí, že Martu nezabila. Mohla to udělat jinou zbraní! Bohužel právě v okamžiku, kdy Ireně dojde, co celou dobu neviděla a kdo za vraždou stojí, dostane první elektrošok a myšlenka je pryč.

Petr jako loutka Grubera a Ditricha

Petr Kučera chce sice dělat všechno správně a pro všechny blízké to nejlepší, ale na rozdíl od Ireny nemá tak ostré lokty, což už pochopil Gruber i Ditrich. Pracovní jednání, kdy měl Petr dohodnout s jedním hrabětem odkup jeho pozemků s přehradou, byla jen fraška. Hrabě samozřejmě nechtěl o prodeji ani slyšet, protože pozemky mají sloužit pro elektrárny, které potřebují hlavně Němci a ze kterých má Gruber zisk. Ditrich tak zařídil, aby jeho ženu rovnou z obchodu odvedlo gestapo. Když potom hrabě obdržel domů vlasy své ženy jako připomenutí, že její krk už je holý a připravený pod gilotinu, tak s prodejem souhlasil.

Petra však vyškolil a konečně jeho mírumilovný postoj označil správným výrazem. Je kolaborant, ať se mu to líbí, nebo ne, a to, že spolupráci s okupanty vymlouvá na zodpovědnost k rodině a k zaměstnancům, na tom nic nemění. Nakonec i Bára, která viděla, jak si hraběnku odvádí gestapo, když jí zrovna Markéta vyhrožovala udáním, začíná o Petrovi pochybovat. Přece o tom musel vědět a bylo mu to jedno!

Petr sice jedná z Gruberem a občas to vypadá, že si nějaké drobnosti prosadí, ale nic není zadarmo a Gruber si stejně nakonec dělá, co chce.

Něco pro zasmání

Zdroje článku: