Zlatá labuť: Hned první díl druhé série vezme diváky ven, jinak však naše hrdiny stíhá jedna rána za druhou

Zlatá labuť: Hned první díl druhé série vezme diváky ven, jinak však naše hrdiny stíhá jedna rána za druhou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Článek obsahuje drobné spoilery. Pokud si nechcete zkazit překvapení z nové epizody, tak si počkejte na její vysílání ve čtvrtek 24. srpna na Nově. My však jen naznačujeme.

Jak už to bývá, po delší pauze přichází také delší rekapitulace, která připomene velkou část zásadních momentů z první série. Pochvalu si zaslouží nápad točit také venku, protože to seriál posunuje o level výše a vlídné letní počasí a upravené elegantní dámy na procházkách budou silně v kontrastu s nebezpečím, které číhá na každém rohu.

Bára, Alena a Eva
Bára, Alena a Eva | Zdroj: TV Nova

Není žádným tajemstvím, že se Ireně a Petrovi nepodařilo zbavit Bouchnera. Ten se po obchodním době prochází jako páv a neštítí se majitelům vyhrožovat. Je si jistý svou silnou pozicí, i když je pravda, že Gruber bude v jednu chvíli pochybovat, zda si vybral toho správného patolízala.

Situace s Martou se stále více komplikuje a Gruber tlačí na Irenu, aby se jí zbavila a ukázala tak, že ho poslouchá. S tím Irena problém nemá, ale její plány jí vždy zkazí Petr, který umí být v pravý čas na správném místě. Jenže Martu neuhlídá a stane se tragédie, která ještě nemá jasného viníka.

Markéta jen kvete, doktorka Schneiderová jí chce předepsat speciální nové léky, které jsou však i riskantní. Petr sice protestuje, ale není mu to moc platné. Rozmazlená ženuška si umí prosadit svou. Petr jí ještě bere jako stejně trpícího člověka, který musel obětovat pravou lásku pro blaho rodiny.

Nebude to však trvat dlouho a dozví se pravdu. Markéta je velice schopná manipulátorka a od začátku věděla, co chce a jak toho dosáhne. Důkazy o její špinavé hře přinese Báře Marek Záhoř, aby ji varoval, jaké lidi má kolem sebe a čeho jsou schopní.

Rudolf a Irena
Rudolf a Irena | Zdroj: TV Nova

Markétu však její odhalení netíží. Už je vdaná, a to je podstatné. A o svá manželská práva si umí říct.

Irena a Petr jdou neustále proti sobě a Rudolf je jen z dálky sleduje a čeká na svou chvíli. Irena zjistila, že pozemky, které potřebuje rodina ke stavění elektráren, vlastní najednou Gruberová, a ta je nedá lacino. A nezmění to ani Gruber, který je se svou manželkou v sehrané dvojici a působí dojmem, že se vlastně pořád dobře baví. A aby Irenu ubezpečili, kdo drží opratě, neštítí se použít Alenu.

Praha žije fotbalovým zápasem s Německem. Gruber si zajistí, aby byla Zlatá labuť před zápasem k dispozici jen Němcům. V každé druhé větě používá vyhrůžky, protože prostě může. Zápas však končí bitkou a střelbou. Pro Martina Kantora, který na zápase byl, si přijdou pánové v dlouhých kabátech. A Eva se o něj doopravdy bojí. Rozhodne se dát Gruberovi všechno, o co si řekne, aby přítele zachránila.

Zdroje článku: