Vzpomínka na Buda Spencera, nerozlučného filmového parťáka Terence Hilla

Vzpomínka na Buda Spencera, nerozlučného filmového parťáka Terence Hilla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
27. června 2016 nás opustil nezapomenutelný Bud Spencer. Přesně 5 let po jeho smrti bude v Berlíně na jeho počest slavnostně otevřeno Muzeum Bud Spencer. Uvnitř bude hostit exkluzivní výstavu o životě a díle herce. Jde o posmrtné ocenění herce, vzhledem k velké popularitě, kterou měl Bud v Německu.

Do Berlína za kulturou

Bude to výstava tvořená ve spolupráci s rodinou Pedersoli, která tímto způsobem chce vzdát hold svému manželovi, otci a dědečkovi, který zemřel v roce 2016 ve věku 86 let. Bude tak možné obdivovat stovky jedinečných kousků ze soukromého života herce Carla Pedersoliho známého jako Bud Spencer. Výstava se měla konat již v létě roku 2020, ale kvůli pandemii bylo nutné vernisáž odložit. Nyní 27. června 2021 proběhne oficiální inaugurace.

Výstava prozradí i méně známé aspekty italského herce, protože Carlo Pedersoli nebyl jen Bud Spencer. Byl také vynálezcem, producentem, zpěvákem, skladatelem, hudebním producentem, spisovatelem, pilotem, zakladatelem letecké společnosti Mistral Air a v mladém věku také světově proslulým plavcem a šampiónem vodního póla v italských barvách po mnoho let. Od roku 1947 do roku 1957 dominoval mladý Carlo v italském šampionátu v disciplíně prsa a ve volném stylu a účastnil se olympijských her v letech 1952 a 1956. Samostatná část výstavy bude věnována Pedersoliho kariéře v plavání: fotografie, medaile, poháry a jeho originální župan z OH.

Komorní kino ve stylu 70. let

Kromě bohaté a fascinující výstavy nabídne muzeum také poutavý program. V malém kině „Bud's Cine-Lounge“ s kouzlem 70. let, které je instalováno v muzeu, si návštěvníci budou moci prohlédnout dokumenty o Carlu Pedersoliovi a mnoha zajímavých nepublikovaných materiálů a kultovních scén z nejslavnějších filmů Buda Spencera a Terence Hilla.

Terence Hill

Terence Hill, nerozlučný partner Buda Spencera, už své muzeum v Německu má. Nachází se v malém saském městečku Lommatzsch, kde Terence Hill, jehož matka z tohoto města pochází, žil jako dítě v letech 1943 až 1947 a je zde velice populární.