Výměna manželek: Aleš rád děti dělá, ale ostatní je na manželce. Otázkou zůstává, zda jim deset dní odloučení pomůže zažehnat krizi

Výměna manželek: Aleš rád děti dělá, ale ostatní je na manželce. Otázkou zůstává, zda jim deset dní odloučení pomůže zažehnat krizi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V oblíbeném pořadu se tentokrát o podívanou postará Petra, která se ocitne v početné rodině s lehce despotickým tatínkem, a Andrea, která už zjistila, že partnerské problémy nevyřeší ani svatbou, ani dalším dítětem.

Andrea (29) žije v nájemním bytě 4+1 na sídlišti v Uherském Hradišti. Její manžel Aleš (33) pracuje jako řidič. Společnými silami se starají o celkem sedm dětí. Samuel (11), Honzík (8) a Magdalenka (7) jsou děti, které má Andrea z předchozího vztahu. To jí nestačilo, a tak si s dalším partnerem (současným manželem) ještě před svatbou pořídila malou Sofinku (2,5) a Martičku (1). Aleš má z minulého manželství další dvě děti, které se v rodině objeví na víkend.  

 Aleš a Andrea se vzali teprve před třemi měsíci, přestože už se znají čtyři roky. Co tedy novomanželku na Alešovi nejvíce trápí?

Chtěla bych, aby vysával nebo utřel prach. Cokoliv. Aspoň s těmi dětmi,

hořekuje Andrea.

Aleš však nemá v úmyslu se do péče o domácnost zapojit. To není práce pro chlapa. Aleš si rozhodně neláme hlavu ani s výchovou dětí. Svou předchozí manželku opustil v době, kdy byla těhotná. V té době s ním už čekala dítě i jeho nová partnerka, které dal přednost.

Andrea není v čerstvém manželství moc spokojená. Chtěla by, aby se její manžel více zapojil do rodinného života a zřejmě se bláhově domnívala, že svatební obřad v jeho postoji ke společnému soužití něco změní. Aleš by chtěl mít doma větší klid. Vadí mu, že manželka doma často křičí.

Chtělas tolik dětí, máš je. Jednoduchá odpověď,

komentuje situaci Aleš.

Druzí účastníci Výměny manželek žijí v pronajatém domě se zahradou v Drozdově u Zbirohu. Petra (39) je momentálně doma, její manžel Ondra (30) pracuje jako skladník. Petřina dcera Aneta (17) chodí na střední školu, zatímco syn Michal (11) do šesté třídy. Doma mají hned několik francouzských buldočků.

Manželé jsou spolu necelý rok. Důvodem, proč se přihlásili do Výměny manželek, není žádná krize. Petra a Ondra jsou na sobě až moc závislí, a tak je napadlo, že by to mohla být malá zkouška, jak jim to půjde s jinými partnery v jedné domácnosti.

Ondra je skálopevně přesvědčený o tom, že to zvládnou. Petra o sobě prohlašuje, že je hlavní motor rodiny, zatímco jedním dechem dodává, že Ondra jde a věci dělá spolu s ní, zatímco většinou mu nemusí ani nic říkat.

 Oproti jiným chlapům funguje docela dobře,

říká k tomu Petra.

Poprvé v novém bytě

Petra, která je zvyklá na prostorný rodinný dům, si musí na skromnější bydlení zvyknout. Petra hned zjišťuje, že v nové domácnosti to nebude mít tak dobře vybavené, jak je zvyklá. Při prohlídce dětských pokojů jí dojde, že se rozhodně v nové domácnosti nudit nebude.

Tady se někdo sakra činil,

komentuje domácnost plnou dětí. Zároveň má obavy, zda vůbec někdo v domácnosti pracuje. Dozvídá se totiž, že Andrea s manželem roznáší letáky. Další překvapení ji čeká, když zjistí, že v bytě plném malých dětí Aleš kouří. Ten má ale jasno a nehodlá na svých zvycích nic měnit.

Andrea není úplně spokojená ani s čistotou v domácnosti. Její manžel by jí takovou nedbalost netoleroval!

Zdá se, že třecích ploch bude hodně, protože Andrea hned po ránu zjišťuje, že Michal si čistí zuby jen jednou za den. Večer. Také se hned po ránu kouká na televizi, což Andrea nechce, stejně jako jakékoliv jiné displeje, dovolovat. 

Ani jedna z žen není v cizí domácnosti spokojená a vrací se klasický scénář této show: úklid, vaření, péče o děti. Kdo bude mít navrch?

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text