Úterní Ulice: Eva a Miloš „Bartáčkovi“ si vystřelí ze závistivé Mileny „Novákové“

Úterní Ulice: Eva a Miloš „Bartáčkovi“ si vystřelí ze závistivé Mileny „Novákové“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbenou českou komedii Zítra to roztočíme, drahoušku…! bude připomínat úterní komická snaha Miloše a Evy Knoblochových, kteří na Milenu Pumrovou sehrají pěknou habaďůru s novým firemním autem. Mezitím se líznutá Martina během dámské jízdy odhodlá napsat Jirkovi.

Legrácka s autem vyjde na jedničku

Milena si v pondělní Ulici dovolila několik nevybíravých poznámek na adresu Evy a jejího pochybného podnikání s doplňky stravy. Proto se ji manželé Knoblochovi rozhodnou potrestat. Eva zavolá do práce a vyprosí si k zapůjčení firemní auto, které už jí bylo přislíbeno předchozího dne. Miloš se zastaví v hospodě a pod záminkou, že hledá Henryho, z Mileny šikovně vytáhne informaci o tom, dokdy se ona sama v hospodě zdrží. Pak společně s Evou nasedne do nového auta a přiveze ho před hospodu.

Manželka popadne klíčky a zamíří dovnitř, kde jimi před Pumrovou začne provokativně točit. U toho se samozřejmě tváří jako největší mistryně světa, nafoukaná a potěšená vlastním úspěchem i přiděleným autíčkem. Objedná si pět porcí svíčkové, protože fajnovější jídlo Pumrová zrovna nemá k dispozici, a zkrátka dělá, co může, aby jí svým triumfem pořádně znepříjemnila den. Miloš jí přitom zdatně sekunduje.

Horší je, že Eva ve skutečnosti nemá řidičák, a tak nemůže usednout za volant a před očima Pumrové vítězoslavně odjet pryč. Milena zrovna jako na potvoru musí vyjít před hospodu, aby Knoblochovým mohla věnovat ještě pár vražedných pohledů. Ti z nějakého důvodu nechtějí, aby viděla, že řídí Miloš, a tak se pokoušejí odjezd oddálit. Eva předstírá, že jí někdo volá, a hlasitým rozhovorem Milenu ještě víc rozhodí. Když Pumrová konečně naštvaně zaleze, manželé si gratulují ke skvělému hereckému výkonu.

Později se na návštěvu dostaví Anička, která Evě okamžitě povypráví, jak ji nasupená Milena v hospodě pomlouvá. Jak se prý Knoblochová natřásala a jak jí stoupl hřebínek. Zmínila se dokonce i o tom novém autě. Eva svou zmatenou kamarádku se smíchem ujistí, že to celé byla jenom bouda, kterou brilantně vymyslel Miloš a která měla Pumrovou pořádně nakrknout. Zdá se, že jim to opravdu vyšlo.

Dámská jízda a zpráva, které bude někdo litovat

Martina bude mít v úterý kolaudační párty při příležitosti dokončení rekonstrukce bytu. Pozve Áju, Vendulu i paní Nyklovou, jež ale s díky odmítne kvůli množství schodů, které by musela vyšlapat. Ája se nad červeným vínem pokusí Vendule naznačit, aby opatrně nakousla téma Jirky Hložánka. Vendula je už tak podrážděná z toho, že musí před každým našlapovat po špičkách, že to teď na Martinu vybalí bez jakýchkoli okolků a příkras – nejlepší by bylo, kdyby na to s Jirkou rovnou vlítli!

Překvapená Martina jen odevzdaně podá lahvinku něčeho ostřejšího a zeptá se, jak by to asi měla udělat. Když se děvčata po několika sklenkách dostanou do poněkud odvážnějšího rozpoložení, padne návrh, aby Martina Jirkovi zavolala. Ten to ale nezvedne, a tak mu lehce opilá kuchařka zanechá zprávu. Tady si někdo zadělává na pořádnou ostudu…

Zdroj článku:
  • Autorský text