Šimon z Ulice vyleze na komín a ohrozí nejen vlastní život. Z napínavého natáčení mají herci rozporuplné dojmy

Šimon z Ulice vyleze na komín a ohrozí nejen vlastní život. Z napínavého natáčení mají herci rozporuplné dojmy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V pátečním díle Ulice č. 4585 uskuteční Šimon svůj šílený nápad vylézt na tovární komín. Jak se dá očekávat, jeho zbrklý čin se neobejde bez komplikací. Valerie bude muset volat o pomoc a situaci nakonec přijede zachránit major Herman. Natáčení adrenalinové scény bylo pro herce zábavné i stresující.

Ztuhlého puberťáka bude z komína zachraňovat Herman

Den boje za svobodu a demokracii oslaví Šimon (Jakub Krause) bojem za vlastní nezávislost a Valeriin obdiv. Zvolí si však nejnebezpečnější možný způsob. Může to ale ještě někoho překvapit u mladíka, který kvůli traumatu z prožité šikany přitáhl do školy zbraň a namířil ji proti spolužákům? Jeden by řekl, že už se Šimon poučil, ale kdepak. Stále je spolehlivým zdrojem dramatických chvil pro diváky i své rodiče.

Šimon se chystá vylézt na komín.
Šimon se chystá vylézt na komín. | Zdroj: TV Nova

Teprve nedávno ho z kamarádovy oslavy narozenin přivedli domů policisté a teď už zase vymýšlí další bláznivinu, jen aby si něco dokázal. Chce zapůsobit na Valerii (Jindřiška Koryntová), která ho provokuje básněním o zkušenějším a schopnějším Bartovi. I když by to nahlas nikdy nepřiznal, Šimon na mladíka žárlí, a tak se odhodlá vylézt na tovární komín, který prý mezi lidmi od freerunningu platí za jakéhosi bobříka odvahy. Nevezme si však žádné jištění a v půli cesty nahoru ho přepadne panika. Není schopen se hnout, a tak Valerie neváhá a zavolá na pomoc majora Hermana (Jan Holík), jenž zazdí pracovní poradu a okamžitě vyrazí do akce. Dostane Šimona bezpečně dolů? Jak se mladík ke svému nejnovějšímu maléru postaví?

Fotogalerie

Jakub Krause si to ve výškách užíval, Jan Holík už tolik ne

Dramatické scény na komíně vznikaly samozřejmě za přítomnosti kaskadérů. Byly pečlivě naplánované více než dva měsíce před samotnou akcí, ale až do poslední chvíle se vlastně nevědělo, zda natáčení skutečně proběhne. Vzhledem k opravdu vysokému komínu to záleželo především na příznivém počasí. Pochopitelně nesmělo foukat, pršet ani být příliš mlhavo. Důležitá byla rovněž příprava samotných herců, kteří měli z natáčení smíšené pocity. Představitel Šimona cítil hlavně nadšení.

„Na tohle natáčení jsem se opravdu těšil. Byla to zábava plná adrenalinu!“ pochvaloval si Jakub Krause. „S výškami problém nemám, v reálu bych se ale do něčeho takového rozhodně nepouštěl. Na komíně jsme byli pod kontrolou kaskadérů, navíc připevněni speciálním jištěním, celkově to bylo pohodové a bezpečné natáčení.“

Vyděšená Valerie zavolá Jirkovi.
Vyděšená Valerie zavolá Jirkovi. | Zdroj: TV Nova

Jan Holík naproti tomu přiznal, že se trochu bál. S výškami totiž není nejlepší kamarád. „Abych pravdu řekl, sestoupil jsem z výšky 12 metrů a jsem trochu roztřesenej, ale s Kubou jsme se nahoře drželi statečně. Kuba je podle mě lezec od přírody, vůbec se nebojí. Já jsem měl v té výšce trochu strach. Ale překonal jsem to a jsem dole.“

Jednoduché nebylo ani hledání vhodného komína, jenž by odpovídal požadavkům scenáristů a produkce. „Museli jsme najít takový komín, který by měl dostatečný prostor kolem sebe pro umístění technického vybavení, zázemí kostymérny a maskérny, a také pro umístění plošiny – na natáčení jsme měli největší dostupnou plošinu v ČR. Rovněž bylo důležité, aby komín nebyl umístěný v zeleni, přeci jen tuto říjnovou scénu jsme natáčeli v polovině srpna,“ dodal produkční-lokační Viktor Snížek.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text