Magda z Ulice přišla s úsporným nápadem. Postavy začnou nosit oblečení z druhé ruky

Magda z Ulice přišla s úsporným nápadem. Postavy začnou nosit oblečení z druhé ruky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veronika Čermák Macková, kterou diváci Ulice znají jako Magdu, se rozhodla spojit příjemné s užitečným a domluvit se seriálem, aby navázal spolupráci s organizací Moment. Ta dává druhou šanci obnošenému oblečení, čímž pomáhá dobré věci. Postavy tak budou místo nových oděvů nosit použité.

Ulice navázala spolupráci s nadací Moment

Kvůli kostýmní zkoušce pro seriál Ulice si herečka Veronika Čermák Macková vyzkoušela roli modelky. Její postava Magdy Procházkové totiž v brzké době projde velkou proměnou, která se bude týkat zejména jejího šatníku. Ten, jak dobře víme, byl vždycky velmi pestrý. Nepočítáme-li období, kdy chodila s Mirkem, jenž dohlížel na to, aby se oblékala střídmě, elegantně a vkusně. Magdin vkus je ale velmi osobitý a poměrně divoký, jistě i proto, že je barvoslepá, a tak mnohdy kombinuje odstíny, které bychom si my ostatní možná nevybrali. Změní se s novou módou i tento její základní rys?

Magda z Ulice
Magda z Ulice | Zdroj: TV Nova

„Pro diváky se toho asi moc nezmění. Magda zůstane svá, pořád bude mít zajímavé vzory a barvy,“ potvrdila její sympatická představitelka v pořadu TV Nova. „Změní se to, že věci, které bude nosit, nebudou kupované v obchodě, ale budou z druhé ruky, od nadace Moment. Já s ní spolupracuji už docela dlouho, jelikož nadace Moment podporuje projekty, které i já dlouhodobě podporuji, ať už je to na ochranu zvířat nebo na podporu lidí. Domluvili jsme se s Ulicí, že by bylo fajn, kdyby oblečení, které mají postavy, nebylo nově kupované, ale taky by se recyklovalo. Takže jsme se dohodli a ta spolupráce naštěstí dopadla, tak jsem strašně moc ráda.“

Herečka třídí šatník dvakrát ročně

Sama herečka Veronika Čermák Macková se snaží oblečení ze šatníku třídit přibližně jednou za půl roku. Případně když s ní nadace Moment chce něco točit, přijede k ní domů, protřídí jí šatník a odveze si to, co ona už nepotřebuje. To se většinou stává právě asi dvakrát ročně. Co se týče oblečení pro Magdu, důvěřuje její představitelka bezvýhradně kostymérkám, anebo do výběru zasahuje?

Pokud je to nějaký kus oblečení, který mi vyloženě nesedí a ve kterém se necítím, samozřejmě poprosím, jestli bychom ho nemohli vynechat nebo dát někomu jinému. Tohle konzultuji, ale většinou to nechávám na kostymérkách, ať mi dají, co chtějí.

Představitelka Magdy pomáhá u nás i v zahraničí

Moment není jedinou organizací, kterou herečka podporuje. Jak ale říká, vyjmenovat všechny by bylo na dlouho. Zmiňuje proto např. Českou koalici pro ochranu biodiverzity, jež pomáhá neziskovkám ochraňovat faunu i flóru. Má pod sebou hned několik zajímavých projektů na záchranu biodiverzity nejen u nás, nýbrž také ve světě. Spadá pod ni třeba organizace Save-Elephants, s níž Veronika Čermák Macková ráda spolupracuje a se kterou byla i v Africe. V rámci toho tedy cestuje a poznává cizí země.

Když už něco podporuji, chci vidět, jak ten projekt funguje, jak země vypadá a v jakém je stavu, jestli by nebylo potřeba ještě nějak více pomoci dané lokalitě nebo organizaci.

Zdroj článku: