Přes noc třicítkou: Veronika Čermák Macková z Ulice oslaví 15. února kulatiny

Přes noc třicítkou: Veronika Čermák Macková z Ulice oslaví 15. února kulatiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hned po Valentýnu nadejde další významný den, alespoň pro herečku Veroniku Čermák Mackovou, kterou znají diváci Ulice jako sympatickou profesorku Magdu Procházkovou. Právě 15. února 2024 oslaví krásných třicet let.

Bavilo by ji zahrát si chlapa

Herečka Veronika Čermák Macková nedávno vystoupila v BUMCASTU, kde se rozpovídala o svých studiích, hereckých začátcích, působení v seriálech či spolupráci se zahraniční produkcí. Studovala na ostravské i pražské konzervatoři. Od patnácti let tak mívala školu v podstatě od sedmi hodin ráno do sedmi večer, což bylo – mírně řečeno – náročné. Na poslední dva roky, tedy pátý a šestý ročník, se rozhodla přesunout právě do Prahy, což jí tam posléze otevřelo dveře k zajímavým příležitostem.

Několik sezón hrála ve Východočeském divadle Pardubice, kam se dostala už během pátého ročníku studia. V angažmá pak byla tři a půl roku a získala díky němu cennou průpravu do budoucna. Jestli to mají ženy v herectví náročnější nebo horší než muži, si netroufá úplně odhadnout. Spíš se domnívá, že pro ženy nejsou k dispozici tak zajímavé role, jakých se dostává mužům. Ačkoli si mnozí myslí, že by se na první pohled hodila do úlohy princezny, její vysněnou rolí je chlap.

Nekonečnou Ulici bere jako užitečný trenažér

Dnes už se Veronika Čermák Macková divadlu příliš nevěnuje, z vlastního rozhodnutí. Někdo miluje divadelní komunitu, ale ona do toho prostředí není tak zapálená jako jiné její kolegyně. Snad ale právě proto, že se divadlem nyní zabývá okrajově, ji to více baví a samozřejmě také méně fyzicky vyčerpává. Už když byla na konzervatoři, přitahoval ji přednostně svět kamer a filmu. Z toho důvodu ji zároveň mrzí, že studenti tam nemají moc příležitostí vyzkoušet si práci před kamerou, jelikož se klade větší důraz právě na divadlo. Studium je připravuje především na získání angažmá, ale už nenabízí jiné varianty, které by je také mohly bavit.

Přechod z pardubického angažmá do Prahy byl pro Veroniku snazší díky nabídce na natáčení v nekonečném seriálu Ulice. „Někteří herci pohrdají tím, když někdo točí nekonečný seriál, a někteří to vidí třeba jako já. Mně to přijde jako skvělý trenažér v tom být před kamerou,“ reagovala herečka na kontroverzní téma nekonečných seriálů. „Mnoho herců, kteří jsou hodně v divadle a mají spoustu nádherných rolí, nemá zkušenosti před kamerou a potom neobstojí. Tím, že v Ulici jsi na natáčení desetkrát do měsíce, je to absolutně skvělý trenažér na to se zabydlet před kamerou, naučit se to a pak být velmi spolehlivý herec.“

Ulici už Veronika Čermák Macková točí pátým rokem a stále ji to baví. K narozeninám jí přejeme ještě mnoho dalších úspěšných let nejen před kamerou.

Zdroje článku: