Ulice: První mráčky ve vztahu Skyler a Františka. Neshodnou se na jeho studiu

Ulice: První mráčky ve vztahu Skyler a Františka. Neshodnou se na jeho studiu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mezi Skyler a Frantu se postaví jeho zatím nedokončené vysokoškolské studium. Skyler si přeje co nejdříve odjet za Chrisem, brání jí v tom ale Frantovo rozhodnutí studovat na magistra. Škola je podle ní jenom ztráta času. Práce ve filmové branži se dá najít i bez ní. Franta to ale vidí jinak.

Prorok Jean-Claude měl možná pravdu…

Když se František rozhodl vrátit ke Skyler, aby mohli být zase rodina, Jean-Claude se moc nadšeně netvářil. Mladík mezi Bárou a Skyler hodně dlouho váhal. Když potom Bára odhalila jeho nevěru a poslala ho do háje, uvědomil si najednou naprosto jistě, že chce být právě se Skyler. Už jednou jim to ale nevyšlo a malý Chris nejedenkrát předvedl, jak špatně snáší velké životní změny.

Kdyby se jeho rodiče dali znovu dohromady jen proto, aby se za pár týdnů zase rozešli, akorát by mu to ještě víc ublížilo. Dědeček Jean-Claude je zřejmě jediný, kdo si to uvědomuje. Už teď se přitom zdá, že jeho obavy nejsou zcela neopodstatněné. Mezi Frantu a Skyler se postaví první věc, na které se jako pár nedokážou shodnout.

Jean-Claude myslí v prvé řadě na Chrisovo dobro. Zdroj: TV Nova

Sobecká Skyler se neohlíží na ostatní

Skyler má bohužel tu problematickou vlastnost, že se neobtěžuje pořádně komunikovat. Něco si usmyslí a považuje to za hotovou věc, aniž by se obtěžovala konzultovat to s partnerem a ostatními členy rodiny. Nepřipouští si, že by někdo mohl projevit jiný názor. Jak ale může s takovým přístupem dosáhnout fungujícího vztahu?

Když nyní zajde vrátit klíče od Lumírova bytu, protože se už přestěhovala k Františkovi, překvapí svým rozhodnutím dokonce i Aničku. Řekne jí totiž, že se jí stýská po Chrisovi a že se těší, až Franta konečně dodělá bakalářské studium, aby mohli odjet do Amsterodamu. Ona sama skončila s kurzy fotografie pro důchodce a její velký projekt bude brzy hotový, takže kromě Franty ji vlastně v Praze nic nedrží.

Franta nevidí důvod, proč by měl přerušit školu

Aničku by ani ve snu nenapadlo, že František zvažuje přerušení školy. Nebo že skončí jen s titulem bakaláře a nenaváže magisterským studiem. Franta ani nic takového nezamýšlí, to jen Skyler si zkrátka vzala do hlavy, že bude zase po jejím.

Když na to před ním zavede řeč a naznačí mu, jaké východisko by se jí líbilo nejvíc, docela nepříjemně ho zaskočí. Františka to na škole baví, a když už se jí tak dlouho a usilovně věnuje, rád by pokračoval magisterským studiem. Podle Skyler je ale další studium ztráta času. Jestli chce Franta dělat v téhle branži, žádný papír přece nepotřebuje. Důležité je být dobrý v tom, co dělá a to on je. Měl by myslet především na Chrise. Ona za ním touží jet tak brzy, jak to jen bude možné.

Frantovi se už také stýská, samozřejmě, ale to neznamená, že všeho nechá a nedodělá školu. Alespoň bakaláře chce bezpodmínečně dokončit. Skyler si umíní, že v tom případě se synem stráví většinu léta. Pak se uvidí, co bude dál. Věc tedy zůstane nedořešená. Nechá si odteď František do všeho mluvit? Rozhodne se podle sebe nebo podle momentálního rozmaru současné přítelkyně? Nebylo by mu nakonec mnohem lépe s tolerantní Bárou?

Zdroj článku:
  • Autorský text