Herecké řady Ulice rozšíří osobitý renesanční umělec. Nová postava způsobí v Ulici pořádné pozdvižení

Herecké řady Ulice rozšíří osobitý renesanční umělec. Nová postava způsobí v Ulici pořádné pozdvižení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro někoho pohádkový dědeček, pro jiné herecká legenda a uznávaný dramatik, to všechno je populární Arnošt Goldflam, jehož jistě znáte mj. z filmů Dědictví aneb Kurvahošigutntág či Lotrando a Zubejda. Odteď bude svou přítomností těšit také diváky seriálu Ulice.

Arnošt Goldflam vnese do Ulice humor a emoce

Součástí nekonečného seriálu Ulice, který TV Nova vysílá přes osmnáct let, se brzy stane také oblíbený herec, režisér, spisovatel a dramatik Arnošt Goldflam. Ačkoli zatím nebylo zveřejněno, koho přesně ztvární, dá se předpokládat, že jeho postava vnese do seriálu humor i velké emoce. Od této legendy s nezaměnitelným hlasem bychom koneckonců nic jiného nečekali.

Arnošt Goldflam, TK k inscenaci Komedianti
Arnošt Goldflam, TK k inscenaci Komedianti | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nové přírůstky, které mají v Ulici zkomplikovat život starým známým hrdinům, nejsou nic neobvyklého. Jen v poslední době jsme se dočkali hvězdných posil v podobě Adély Gondíkové, Lucie Vondráčkové nebo nejnověji Marka Vašuta.

Také Arnošt Goldflam se začíná v ateliérech pomalu zabydlovat a už pilně natáčí nové díly. Mnohým z nás jistě připomíná pohádkového dědečka, jenž dokáže vlídným slovem a laskavým humorem pohladit po duši. Právě taková by měla být i jeho postava, ačkoli se proslýchá, že čas od času způsobí pořádné pozdvižení. Než se vůbec objeví, bude se o něm hodně mluvit, leckdy v tak trochu tajemných souvislostech. Podobně jako u ostatních výše zmíněných hrdinů tedy zpočátku nebudeme tušit, jak se nakonec vybarví.

Mohli bychom divoce spekulovat o tom, zda se z něj vyloupne vychytralý podvodníček, anebo naopak bezelstný muž s upřímnou duší. Tak či onak zřejmě vzbudí v mnoha jiných postavách velké podezření.

Pan Burda, nový amant babči Nyklové

Diváci se už nadšeně dohadují na sociálních sítích o tom, koho nová posila ztvární. Většina sází na záhadného Vildu Burdu, zatím neviděného kamaráda, se kterým si Vilma Nyklová (Jaroslava Obermaierová) píše na Facebooku. Pokládá ho za velmi milého pána, s nímž má mnoho společného. O tom, že se postupně sbližují, se však bojí povědět synovi Lumírovi (Václav Svoboda), aby nebrblal kvůli tomu, že se vrátila k tabletu.

„Jé, to je super herec, mám ho moc ráda, to Vilma rozkvete. Přeju jim to. Tahle generace tam chybí,“ píše nadšená divačka.

Překvapivě se také objevují názory, že by Arnošt Goldflam mohl ztvárnit dědečka Jirky Hermana, který udělá pořádek mezi ním a panem soudcem. Všichni tři jsou si prý náramně podobní, a tak by se to hodilo. Je to jistě hezký nápad, ale pravděpodobně neuskutečnitelný vzhledem k tomu, že Jirkovi prarodiče už nežijí. Právě po jejich smrti otec prodal jejich dům, kam Jirka v mládí rád jezdíval. To je jeden z důvodů, proč mezi nimi panuje takové napětí.

S jakými dojmy a pocity vlastně vstupuje do rozjetého vlaku Ulice samotný herec? „Těšil jsem se na novou zkušenost. Zároveň jsem se obával, jak takové kvantum textu zvládnu. Díky péči a laskavosti režisérů, starostlivému štábu a hodným kolegům to zatím zvládáme.“

Zdroje článku: