Ulice: Romanův otec označí šikanovaného Šimona za citlivku a podvodníka

Ulice: Romanův otec označí šikanovaného Šimona za citlivku a podvodníka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Romanův otec je opravdu třída. Jaký otec, takový syn. Prokop svolává schůzku se všemi rodiči dohromady, ale není to asi ten nejlepší nápad. Gábina z toho vyjde jako ta, který se chce na Romanův úkor obohatit. Ingrid prchá před vším do Málkova. 4372. díl bude plný překvapivých momentů.

Šimona čeká návrat do školy a je z toho patřičně nervózní. Ani Gábina není úplně klidná, čeká ji osobní střet s Romanovými a Viktorovými rodiči. Jirka ji chce podpořit a na schůzku ji doprovodit, ale Gábina to chce zvládnout sama. Však i Jirka má co dělat. Chystá se za svým šéfem. Gábina chce dovést Šimona až před školu, aby neměl takový strach a zdůrazňuje mu, že se nemá čeho bát.

Kdyby se mu kdokoliv posmíval, nebo na něj měl narážky, ať to hned řekne třídní učitelce. Čím více Gábina mluví o škole, spolužácích, o tom, k čemu může dojít, tím víc je Šimon nervózní, a nakonec se mu udělá tak špatně, že se musí vrátit domů. Do školy nedojde a raději zůstává doma. 

Šimon, Gábina a Jirka Herman
Zdroj: TV Nova | Šimon, Gábina a Jirka Herman

Jirka požádá nadřízeného Mikeše, jestli by ho mohl vrátit zpět do aktivní služby. Dopadne však dost špatně, nadřízený se vykrucuje a dál ho nechává na “dovolené”. Jirka má nervy na pochodu, a když přijde ke Gábině domů, najde tu rozčileného Mastného, který se právě dozvěděl, že kluci, kteří šikanovali jeho vnuka, vyváznou jen s dvojkou z chování a Šimon má být potrestaný trojkou.

Jeho hněv se obrací proti Jirkovi, který podle něj stejně za všechno může. Jirka už to nevydrží a začne po něm křičet také. Do hádky zamíchá i Šimona. Radek Mastný ho pořád vyzdvihuje, jak je chytrý, šikovný a uvědomělý, ale kdyby to tak bylo, zbraň by mu nevzal. Jirka si však nevšimne, že Šimon stojí celou dobu vedle něj. 

Ingrid míří do Málkova, protože je jeden ze synovců nemocný. Nic vážného to není, a tak se tomu Vilma docela diví. Ingrid přece není nijak úzkostlivá a najednou se takřka z ničeho nic rychle sbalí a jede pryč. A to na delší dobu. Vilma je proto přesvědčena, že vyklízí pole Kateřině. Lumír ji přesvědčuje, že tak to není, jen na Kateřině znovu hledá chyby. Lumír má teď však starosti s Alexem a jeho hlídáním. Ingridin odjezd mu komplikuje situaci.

Ani Lexík není nadšený tím, že Ingrid takhle ráz na ráz zmizela. Lumír si jde postěžovat Kateřině, že je teď na Alexe sám, a že Ingrid odjela kvůli tomu, co se mezi ní a Kateřinou stalo. Kateřina se mu snaží vysvětlit, že je to jen její věc a naopak už to není jeho starost. Na Lumírovi je však vidět, jak ho to mrzí. A rozhodně to není kvůli tomu, že by myslel na sebe a jeho starosti s hlídáním Alexe. 

Ingrid, Lumír a Alex
Zdroj: TV Nova | Ingrid, Lumír a Alex

Roman s Viktorem dostanou probační dozor a hrozí jim “pasťák”. Prokop proto může zmírnit jejich tresty ze strany školy, a tak místo trojky z chování dostanou dvojky. Roman musí přestoupit na jinou školu, pro Viktora se místo ještě hledá a oba podstoupí terapii. To jsou Prokopovy podmínky.

Šimon se trojce z chování bohužel nevyhne. Romanův otec je velmi rozhořčen a staví se na stranu svého syna - škola přehání a Šimon jen nepochopil nevinné žerty spolužáků. Nesouhlasí ani s přestupem, ani s terapií. Terapii prý potřebuje hlavně Šimon, když je schopen vytáhnout na jiné spolužáky zbraň.

Gábina se při schůzce musela cítit otřesně a nejraději by mu vrazila facku, kdyby mohla, ale zachovala se nejklidněji, jak to šlo. Gábina při schůzce s rodiči zmíní situaci s ukradenými penězi, ale i to shodí Romanův otec ze stolu. Prý se chce Gábina jen obohatit na jeho úkor a z téhle situace něco vytřískat. 

Zdroj článku:
  • Autorský text