Ulice: Vanda zase fňuká a Iva blázní žárlivostí. Která je horší?

Ulice: Vanda zase fňuká a Iva blázní žárlivostí. Která je horší?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Iva v 4193. dílu znovu žárlí na Ditu. Navíc se dívá na to, jak s ní Vítek odjíždí pryč. O to horší pohled to pro Ivu je, když dal její manžel přednost Ditě před schůzkou kvůli jejich dceři. Iva nechce pochopit, že jí Vítek pomáhá jako kamarádce, a navíc s velmi smutnou záležitostí, a to s pohřbem.

Za Lumírem přijede neočekávaná návštěva, kterou si však Lumča, jak ho tyto dvě divoženky nazývají, nepamatuje. Přímo před zraky vyjukané Venduly a jeho mámy se na Lumíra vrhnou a začnou mu vyprávět. A Lumír v té šlamastyce rozhodně nechce zůstat sám, proto zavolá Tondu Hložánka, kterého si dámy také žádají. A to ještě oba nevědí, co dalšího jim návštěva z Karlových Varů prozradí. Chtějí jít na slíbený muzikál, seznámit se s Václavem Noidem Bártou a ubytovat u Lumíra. Lumír s Tondou si marně lámou hlavu nad tím, jak se vymotat z téhle prekérní situace. 

Vilma už má Lumíra dost. Jaká matka by také neměla, kdyby se dívala na svého dlouho dospělého syna, který se opíjí tak, že dělá ostudu, kterou si navíc nepamatuje. O Lexíka se zajímá čím dál tím méně a zneužívá její a Venduliny pomoci. Lumír dostane pěkně za vyučenou.

Kvůli Vandě si všichni z rodiny, kteří mají co tajit, připomínají jejich staré rány, aby podpořili Vandu. Vanda totiž zase fňuká, že je k ničemu. Tentokrát si na stěžování vybere Evžena, který jí, stejně jako před ním i Marie a Blanka, chce ulevit, a tak se s ní dá do řeči o svých minulých démonech.

Vítek se vrací domů z pohřbu, ale otevřená náruč jeho ženy na něj nečeká. V Ivě pořád dřímá vztek a pořádná žárlivost. Vítek však za ta léta, co jsou manželé, už ví, jak na to, aby si svou ženu zase udobřil. A navíc Iva opravdu nemá důvod být naštvaná. Při společné večeři se situace uklidní, a dokonce dojde na debatu o tom, jak jsou občas pohřby na přání složité a pro zákazníky leckdy nesplnitelné. Že by Vítek našel své vysněné povolání?

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text