Top Gun: Maverick (2020): Tom Cruise se kvůli filmu naučil pilotovat stíhací letoun a předvedl se také jako parašutista

Top Gun: Maverick (2020): Tom Cruise se kvůli filmu naučil pilotovat stíhací letoun a předvedl se také jako parašutista
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbený biják s Tomem Cruisem v hlavní roli se dočkal pokračování. Kromě Mavericka se ve filmu objeví i Iceman, což jsou jediné dvě postavy, které hrály i v původním filmu Top Gun z roku 1986. A ve filmu sami uvidíte, že Tom Cruise snad nestárne. Skáče padákem, a dokonce se naučil pilotovat F-18.

Tom Cruise jako parašutista v oblíbené televizní show. A neskočil sám!  

Lepší reklamu snad filmu ani sám sobě nemohl udělat. Už v létě roku 2018, kdy již byly práce na filmu v plném proudu, se Tom Cruise objevil v oblíbené americké show The Late Late Show with James Corden. Moderátor, kterého mnozí znáte z jeho Carpool Karaoke, kdy se objeví jako řidič auta známých světových hudebních hvězd, si tentokrát dal za úkol překročit své hranice. A to o pořádný kus!

Tom Cruise vzal Jamese do mraků, aby společně skočili padákem. Tom je přitom zkušený parašutista. Pro Jamese to byl první seskok, kdy se odhodlal jít do tandemu a vyskočit z letadla ve výšce 15 tisíc stop. Video pod názvem Tom Cruise Forces James Corden to Skydive má na YouTube více než 37 miliónů shlédnutí. Nutno dodat, že Tom Cruise skutečně působí, jako by s padákem létal denně.

Naučil se pilotovat F-18

A herecký představitel filmového Mavericka rozhodně nezůstal „jen“ u parašutismu. Filmový štáb prozradil, že se kvůli novému filmu skutečně naučil pilotovat stíhací letoun. Samozřejmě mu ale kryli záda. I když herci skutečně létali v F-18 Super Horner, kam filmaři před letem nainstalovali šest IMAX kamer, letouny byly stále pod kontrolou zkušených armádních pilotů. Ti je ovládali ze zadních sedadel.

Scény, kde je znázorněna letecká základna, se natáčely na Naval Air Station Lemoore v Kalifornii, která je jednou ze skutečných základen amerického letectva USA.

Top Gun: Maverick bude zřejmě patřit mezi další filmové trháky.

Zdroj článku:
  • Autorský text