StarDance 2023: Finále plné emocí i slz. Něžnost a romantika tentokrát zvítězila nad technickou dokonalostí

StarDance 2023: Finále plné emocí i slz. Něžnost a romantika tentokrát zvítězila nad technickou dokonalostí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hned na úvod se v sále předvedli tanečníci Bianca Locatelli a Nils Andrén. Díky nádherné choreografii na píseň Corsicana zahájili finálový večer StarDance opravdu ve velkém stylu. I tentokrát pořadem provázeli moderátoři Tereza Kostková a Marek Eben.

V posledních dnech se hodně v médiích probíralo, že je to poslední StarDance, kde se potkáváme s těmito moderátory. Dnes se k tomu v pořadu Hráči vyjádřil programový ředitel ČT Milan Fridrich a uvedl, že mu není známo, že by mělo dojít k nějaké změně a v případě Marka Ebene je už prý tradicí, že chce s moderováním skončit.

Eben a Kostková
Eben a Kostková | Zdroj: Čepela / © Česká televize

První kolo

Soutěžní tance v latinskoamerickém stylu zahájila dvojice Darija Pavlovičová a Dominik Vodička se sambou. Volba tance byla jasná. Dominik z počátku na Dariju moc nevsázel a přišlo mu, že nemá na takovou soutěž dost energie. A právě u samby se to nějak zlomilo a Darija se uvolnila a začala si tanec užívat.

Ta cesta, kterou tahle holka ušla je neskutečná! Jsem strašně rád, že nás vesmír spojil! Jsem na ni hrozně pyšnej, protože z princezny roste královna,

prohlásil Dominik

Tanec se jim povedl, jen Drexler si šetřila desítku pro svou favoritku, kterou už od prvního soutěžního dne hodně okatě protěžovala.

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch zopakovali famózní rumbu ze třetího kola a neudělali chybu. Tři desítky nikoho nepřekvapily.

Adamczyková a Mazůch
Adamczyková a Mazůch | Zdroj: Křepelka / © Česká televize

Fantastické taneční choreografie se nikdy neomrzí. A slovem fantastické je možné bezesporu označit paso doble Vavřince Hradilka a Kateřiny Bartuněk Hrstkové vyšperkované hned několika zvedačkami, které jsou pro tento pár typické. Přesto, že se uplynulý týden hodně řešilo, že Iva Kubelková vypadla ze soutěže neprávem kvůli technické chybě, která neumožňovala divákům v její prospěch hlasovat, Vávra si rozhodně účast ve finále zasloužil.

Druhé kolo

Waltz z filmového večera StarDance patří k těm, na které vzpomínáme s úsměvem na rtech. Darija Pavlovičová alias Fiona a Dominik Vodička v roli prince Krasoně diváky opět nadchli taneční pohádkou a odnesli si poprvé plný počet bodů.

Překrásná Popelka Eva Adamczyková a princ Jakub Mazůch se vrátili na taneční parket a vehnali nám slzy do očí nezapomenutelným valčíkem i úchvatnými kostýmy, které ještě umocnily pohádkovou atmosféru. Podle Evy je minuta a půl maximum času, kdy dokáže být romantická. Co si o tom asi myslí její manžel Marek?

Tango Vavřince Hradilka a Kateřiny Bartuněk Hrstkové dokázalo diváky zaujmout i dnes. Pouze tento pár si ve standardních tancích od Drexler vysloužil devítku, jinak se rozdávaly jen samé desítky.

Vavřinec Hradilek
Vavřinec Hradilek | Zdroj: Křepelka / © Česká televize

Třetí kolo

Konečně si Darija Pavlovičová mohla do tance vnést své pocity a s Dominikem Vodičkou popustili uzdu fantazii. Jejich freestyle na píseň Earth Song překročil hranice všednosti. Poklonu si od poroty vysloužil za mimořádné taneční nadání Dominik.

Freestyle Evy Adamczykové a Jakuba Mazůcha na španělskou verzi písně Oh, Pretty Woman měl ukázat, že i snowboardistka se může proměnit na skvělou tanečnici.

Freestyle Vavřince Hradilka a Kateřiny Bartuněk Hrstkové na píseň Dangerous Game byl vodopádem energie, talentu a neuvěřitelných emocí. Samé desítky to potvrdily.

Čtvrté kolo

V současném tanci se Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartůněk Hrstkovou rozvlnili v quickstepu, Eva Adamczyková a Jakub Mazůch vsadili na paso doble. Darija Pavlovičová se vznášela kolem Dominika Vodičky jako éterická víla.  

To vše sledovalo kromě publika i sedm vyřazených párů, které si přišly naposled zatančit a popřát vítěznému páru – Dariji Pavlovičové a Dominiku Vodičkovi. Blahopřejeme!

Zdroj článku:
  • Autorský text