StarDance 2023 diváky roztančí už za pár týdnů

StarDance 2023 diváky roztančí už za pár týdnů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Další konkurenti pro páry Ivanu Chýlkovou s Janem Tománkem a Josefa Maršálka s Adrianou Maškovou už poctivě trénují. Na parketu to také pěkně rozpálí David Prachař a sportem zocelená a vždy dobře naladěná Eva Adamczyková.

Taneční pár David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná

David Prachař je divadelní, televizní a filmový herec. Je členem činohry Národního divadla a držitelem výročního ocenění Herecké asociace, tedy Ceny Thálie, také Ceny Alfréda Radoka a Ceny Františka Filipovského za dabing. Známý je například ze seriálu České televize Vyprávěj. Na podzim bude mít premiéru film Citlivý člověk, ve kterém vytvořil jednu z hlavních rolí. Narozen je ve znamení Kozoroha.

David Prachař
David Prachař | Zdroj: Konariková / © Česká televize

Zuzana Dvořáková je vítězka soutěže Roztančené jeviště, mistryně České republiky v Showdance a vítězka taneční ligy. Tančí od pěti let a jako trenérka, a to pro děti i dospělé, působí od patnácti let. Narozena ve znamení Ryb.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání? 

David Prachař: Zuzana je hrozně sympatická. Je o dost mladší než já, takže mě jako starce bude muset vodit parketem. O Zuzaně už vím, že tančí od pěti let. A to já taky, tančil jsem ve školce. Na DAMU jsem pak musel, chtě nechtě, projít taneční průpravou. Měli jsme klasický i folklórní tanec. Člověk při tanci zjistí, že některé svaly vůbec nepoužívá a tím, jak přenáší váhu, tak ty vnitřní svaly šíleně bolí. Tanec je vlastně strašně bolestivá věc pro lidi, kteří netančí. Je to umělecký, ale i sportovní výkon, což mě baví.

Zuzana Dvořáková Šťastná: Už před naším seznámením jsem tak nějak věděla, kdo by mohl být mým tanečním partnerem v letošním ročníku StarDance. Udělala jsem si totiž takovou menší přípravu. Pouštěla jsem podcasty a četla rozhovory s osobnostmi, které byly do dvanáctého ročníku pozvané. A i podle výšky jsem si dva soutěžící rovnou vyřadila a zůstali mi tři adepti. A nejpravděpodobněji mi vycházel David. Takže to první setkání nebylo velkým překvapením.

E. Adamczykova a J. Mazuch
E. Adamczykova a J. Mazůch | Zdroj: Křepelka / © Česká televize

Taneční pár Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Eva Adamczyková je zlatá a bronzová olympionička ve snowboardcrossu, dvojnásobná mistryně světa a čtyřnásobná Královna bílé stopy. Na závodech si na obličej maluje knír. Se snowboardem začala v šesti letech a původně se věnovala disciplíně freestyle. Zahrála si v několika videoklipech zpěvačky Báry Polákové. Narozena ve znamení Býka.

Jakub Mazůch je lektor, tanečník, choreograf a několikanásobný medailista z mistrovství republiky v latinskoamerických tancích. Je také zlatý medailista na Světových tanečních hrách v Thajsku v roce 2013, v trojkombinaci karibských tanců. A ve stejném roce byl stříbrný i na Světových hrách v Kolumbii v salse. Tanci se věnuje od šesti let. Narozen ve znamení Býka.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Eva Adamczyková: Skvělý. Byl to jeden z mých favoritů, takže jsem spokojená. V okamžiku seznámení jsem ho chudáka dost vyděsila, ale jinak vypadá veselý a vtipný.

Eva Adamczyková
Eva Adamczyková | Zdroj: Konariková / © Česká televize

Jakub Mazůch: Neskutečná úleva. Eva na mě teda pořádně vybafla, málem jsem se zhroutil, protože jsem její příchod čekal odjinud. Nepoznal jsem ji ani po hlase, ale když jsem ji pak viděl, tak ona hned úsměv a zapůsobila na mě jako velmi energický člověk. Hned jsme si padli kolem krku. Pocity úplně bezvadné.

Zdroje článku:
  • Press kit ČT,
  • Autorský text