Roman Štabrňák ze seriálu ZOO, tento talentovaný herec má dnes narozeniny. Kolik byste mu hádali?

Roman Štabrňák ze seriálu ZOO, tento talentovaný herec má dnes narozeniny. Kolik byste mu hádali?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Romana Štabrňáka můžeme v posledních letech vídat v televizi poměrně často a pravidelně. Tento talentovaný herec objevující se mimo jiné v seriálu ZOO slaví narozeniny 22. srpna, čímž se připojuje ke spoustě dalších srpnových oslavenců z řad herců a hereček z tohoto seriálu. Pojďme se tedy podívat na Romanovo dosavadní působení v ZOO i mimo ni.

Roman se herectví začal věnovat hned po střední škole, kdy vystudoval Divadelní fakultu Akademie múzických umění (DAMU). Původně se tedy věnoval primárně divadlu, kdy hrál např. v Divadle ABC, Divadle Na Jezerce nebo ve StudiuDva. V roce 2015 se mu také podařil herecký úspěch v podobě ocenění Hereckou asociací v rámci festivalu Novoměstský hrnec smíchu. Postupem času se však od divadla začal orientovat i na filmové a seriálové role, a tak se v posledních letech dostal do povědomí i v rámci právě televizní tvorby napříč různými stanicemi.

Jednou z těch nejčerstvějších rolí Romana Štabrňáka je postava Pavla Tauchena v seriálu ZOO. Přestože jej na rozdíl od jeho role v Ordinaci v růžové zahradě 2 vídáme v záběrech méně často, tu a tam se objeví. Pavel Tauchen má totiž v seriálové ZOO na starosti celkovou údržbu areálu. S tím souvisí také jeho zodpovědnost, kterou na sobě jako hlavní údržbář má v případě, že dojde k nějaké nehodě či poškození majetku ZOO. Pavel musí tedy pohotově jednat a pokusit se problém co nejrychleji vyřešit.

V ZOO jako Pavel Tauchen, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Ačkoliv tedy postava Pavla Tauchena v podání Romana Štabrňáka nemá doposud výraznější dějovou linku a ani se nějak zásadně nezapojuje do mezilidských vztahů mezi jednotlivými postavami, pro ZOO je jednoznačně jedním z klíčových a nepostradatelných zaměstnanců. Často je totiž zmiňován i v dialozích jednotlivých postav, takže lze říci, že aktuálně vystupuje jako šedá eminence a že bez jeho vědomí se v zoo žádné větší změny nemohou odehrát. V budoucnu se snad možná můžeme dočkat i rozvoje Pavlovy linky, jelikož k tomu Roman má dostatečný herecký potenciál. Ten ukazuje např. i v životopisné minisérii Iveta mapující život zpěvačky Ivety Bartošové. Ambiciózní snímek vyvolávající mnohé kontroverze je tak další prestižní vizitkou v Romanově televizní kariéře.

Nás však zajímá primárně další působení Romana v seriálu ZOO. Zatím není jasné, zdali postavu Pavla Tauchena uvidíme i v nadcházející druhé sérii, kterou můžeme očekávat již na podzim, a pokud ano, zda se s ním budeme setkávat více, než tomu bylo doposud. Jisté však je, že by hereckými výkony Romana Štabrňáka seriál rozhodně netratil. Nezbývá tedy než doufat, že scenáristé ZOO mají pro Pavla Tauchena v rukávu nějakou výraznější dějovou linku, a Romanovi alespoň touto formou popřát vše nejlepší k jeho 39. narozeninám a spoustu dalších hereckých i osobních úspěchů.

Zdroj článku:
  • Autorský text