Marie Roklová je silná žena. Nevzdává se ani v soukromí, ani v ZOO

Marie Roklová je silná žena. Nevzdává se ani v soukromí, ani v ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Matky to nemají nikdy snadné. Své o tom ví také jedna z nejsympatičtějších postav seriálu ZOO, Marie Roklová. Bojovat musí jak o svou rodinu, tak i proti skrytým nepřátelům ve svém zaměstnání. A je v obou případech nezdolná a nikdy se nevzdává.

Marii Roklovou mohou diváci ve skrytu duše pouze obdivovat. Je symbolem silné, odvážné ženy, která si jde za svými sny, nebojí se prorazit v mužském prostředí, a i když má mnoho nepřátel, stále si stojí za svými rozhodnutími a neustupuje výhrůžkám, ani nelegálním nabídkám. Už od začátku děje seriálu můžeme sledovat její cestu životem a nestačíme žasnout, že pokračuje pořád dál a svůj boj nikdy nevzdává.

Mužští nepřátelé

Postavení Marie Roklové jakožto ředitelky zoologické zahrady je nezáviděníhodné. Když vstupovala do konkurzu na tuto pozici, musela čelit dlouholetému náměstkovi, který neváhal spřádat intriky a všemožně jí škodit. Zvítězila a stala se ředitelkou, s čímž se Brázda nikdy nesmířil a snažil se ji z její pozice vyštípat dál.

K tomu se přidaly další komplikace – například nátlak od Sidonie Novotné, aby Roklová vyhodila Sid. Marie Roklová zkrátka musí bojovat na všech frontách, a i když ji zaměstnanci zoologické zahrady mají rádi, její pozice jakožto jediné ženy ve vedení není snadná a je často psychicky vyčerpávající.

Problémy v rodině

Karel Rokl (herec Ondřej Havelka), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ani doma se Marie Roklová nedočká klidu. I když to kdysi vypadalo, že bude mít šťastnou a spokojenou rodinku, pak se to zvrtlo. A to zejména s jejím synem Vojtou, který byl na její popud ve svých sedmnácti letech zavřen do léčebny pro závislé a neprožil si tam zrovna příjemné chvíle.
Nikdo to matce neodpustil, nechce se s ní stýkat a nechce jí půjčovat ani svého synka Matěje. To Marie nese asi ze všeho nejhůř, a i když se s Matějem tajně vídá díky svému druhému synu Markovi, ráda by rodinné vztahy napravila. Od začátku o to usiluje a nehodlá se vzdávat ani v této oblasti.

Podpora manžela

Naštěstí má Marie Roklová milujícího manžela Karla. Podporuje ji, stojí za ní, klidně jí uvaří večeři a i po tolika letech manželství ji zahrnuje láskou. Ona se mu to snaží oplácet, takže když napíše knihu, je to právě Marie, která se všemožně zasazuje o to, aby tohle jeho skvělé dílo bylo vydáno, dokonce mu uspořádá křest v prostorách zoologické zahrady. Zkrátka je to ideální pár a každý z nás by si určitě přál být na jejich místě.

Zdroje článku: