Tihle potomci zdědili herecký talent rodičů. Hrají už od dětství

Tihle potomci zdědili herecký talent rodičů. Hrají už od dětství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Některé děti ze známých hereckých rodin zdědily nadání po rodičích a odmalička ho pečlivě rozvíjejí. Pamatujeme si je z výrazných dětských rolí, ale dnes už to vlastně žádná mrňata nejsou. Ne všichni se herectví věnují i v dospělosti, ovšem co není teď, může ještě být.

Jáchym Kraus (24)

Které děti českých herců se vyvedly po svých rodičích a rozhodly se je následovat na divadelní prkna či před objektivy kamer? Tak např. Jáchym Kraus, syn Jana Krause a Ivany Chýlkové. Dnes čtyřiadvacetiletý muž se v televizi objevil poprvé v sedmi letech, konkrétně v seriálu To nevymyslíš!, načež si zahrál ve filmu Svatba na bitevním poli nebo v cyklu Soukromé pasti.

Nejvíce ho zatím proslavila role Patrika Hájka v  seriálu Gympl s (r)učením omezeným, která mu tenkrát získala popularitu zejména u dospívajících děvčat. V současnosti už se herectví moc nevěnuje, spíše se zajímá o obchod a sport, ale kdo ví? Třeba se jednou ke hraní vrátí.

Jáchym Kraus s rodinou na premiéře pohádky Šíleně smutná princezna
Jáchym Kraus s rodinou na premiéře pohádky Šíleně smutná princezna | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Anna Čtvrtníčková (20)

Nyní již dospělou dceru komika a herce Petra Čtvrtníčka si všichni pamatujeme jako to hodné děvče z pohádky Anděl Páně 2, co toužilo alespoň jednou v životě ochutnat párek ze stánku na náměstí. Ještě předtím si ale Anna Mercedes Čtvrtníčková zahrála např. v pohádce Tři bratři (2014) nebo v komedii Teorie tygra (2016). Nejnověji se pak objevila v dánském válečném dramatu Bombardování (2021) a aktuálně také ztělesňuje mladou Alžbětu v inscenaci Audience u královny ve Stavovském divadle.

Josef Trojan (22)

Syn Ivana Trojana a Kláry Pollertové-Trojanové si poprvé zahrál ve čtyřech letech, a sice v Andělovi Páně. Další příležitost přišla o šest let později ve filmu Smíchov pláče, Brooklyn spí (2011). Více se zviditelnil v roce 2019, kdy si zahrál ve filmu Abstinent. Téhož roku se mu dostalo hlavní role v seriálu Skvrna televize Stream. O rok později se blýskl po boku otce v dramatu Šarlatán, za což také získal první nominaci na Českého lva. Vyrostl z něj tajuplný krasavec, jak je vidět např. v novém fantasy seriálu Vědma (2023), který lze aktuálně sledovat na Voyo.

Josef Trojan a Annet X v seriálu Vědma
Josef Trojan a Annet X v seriálu Vědma | Zdroj: TV Nova

Josef měl vždycky strach, že bude vnímán jako protekční syn „toho slavného Trojana“, ale soudě dle jeho dosavadní práce je zřejmé, že má skutečný talent a nepotřebuje, aby mu tatínek umetal cestičku. Uvidíme, čím nás ještě překvapí.

Prokop Zach (18)

Čerstvě dospělý sympaťák Prokop, syn herce Romana Zacha, začal projevovat herecké nadání už v útlém mládí, kdy točil videa pro YouTube. Zatím má na kontě pouze jeden film (3Bobule, 2020), ale zato hned několik seriálů. Všimnout jste si ho mohli např. v seriálech Já, Mattoni (2016), Svět pod hlavou (2017), Specialisté (2021), Ochránce (2021), Božena (2021) nebo Poslední oběť (2023). Nejvýraznější role se mu dostalo v rodinném komediálním seriálu Hvězdy nad hlavou (2021), kde si zahrál po tátově boku.