Petra Špalková a Jiří Vyorálek se opět potkají v honbě za zločinci

Petra Špalková a Jiří Vyorálek se opět potkají v honbě za zločinci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kriminálky v posledních letech prostě frčí a když zaznamenají úspěch, na obzoru je další série. To je i případ kriminálního seriálu Stíny v mlze, který měl premiéru začátkem loňského roku. Právě v těchto dnech padla po 130 dnech poslední klapka a druhá série by se měla objevit na obrazovkách ČT příští rok.

Ústřední dvojice Magda Malá a Martin Černý řeší dalších dvanáct případů nejen v Ostravě, ale i na jiných místech severní Moravy a Slezska. Zavítají i na Slovensko a do Polska. Jak uvádí ČT, průměrně sledovalo každý díl první série více než 1,6 milionu diváků, což ze seriálu činí po seriálech Případy 1. oddělení a Devadesátky další z úspěšných projektů českých filmařů.

Špalková a Vyorálek během natáčení
Špalková a Vyorálek během natáčení | Zdroj: © Česká televize

Kancelář, dva vyšetřovatelé a výslechy svědků a podezřelých. Takhle vypadal poslední natáčecí den nových dílů kriminální série Stíny v mlze II.

 Seriál je to mimořádný v tom, že kromě napínavých případů může divák sledovat i průběžné linky, které se výrazně věnují osobním životům hlavních hrdinů Magdě Malé a Martinu Černému. Divák tak má šanci poznat, kdo jsou lidé, jejichž prací je najít a usvědčit pachatele násilné trestné činnosti,

vysvětluje kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

Kromě vyšetřování jednotlivých zločinů bude stejně jako v předchozí sérii jeden případ, kterým scenárista Zdeněk Zapletal propojil nové díly. Jeho objasnění se tak postupně stane pro ústřední dvojici osobní výzvou. 

O své seriálové postavě, policistce Magdě Malé, tvrdí herečka Petra Špalková, že ani v této sérii nebude ženou, která by chtěla šplhat po kariérním žebříčku. Jejím jediným cílem je dělat dobře svou práci, úspěšně vyšetřovat vraždy a snažit se zařídit spravedlnost na tomto světě.

Aby postavy kriminalistů působily co nejvěrohodněji, dohlíží na natáčení skuteční policisté z oddělení vražd. Pro herce je zásadní získat od nich nejen informace o pracovních postupech, ale zajímá je také, jak mají nastavenou hranici mezi prací a soukromím. Musí také vědět, jak zvládají udržet si odstup od každodenního „bahna“, kterým se v práci musí brodit. Nebude úplně snadně po zavření dveří kanceláře pustit z hlavy brutální vraždu a za chvíli doma číst dětem pohádky.

Štáb natáčel pokračování Stínů v mlze na 250 různých lokacích, realizovalo se 24 nočních natáčení a v seriálu se objeví dvě stě dvacet jedna postav. Vedle tisícovky komparzistů účinkuje v seriálu také třicet skutečných policistů.

První řadu seriálu Stíny v mlze je možné zhlédnout v iVysílání ČT.

Kromě Petry Špalkové a Jiřího Vyorálka se v seriálu objeví i David Švehlík, Pavla Beretová, Jaroslav Plesl, Barbora Bočková, Jana Plodková, Vlastina Svátková a řada dalších.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva ČT,
  • Autorský text