Páteční Prostřeno u Ivanky na chalupě: Pro někoho podvodnice, pro jiného energická seniorka

Páteční Prostřeno u Ivanky na chalupě: Pro někoho podvodnice, pro jiného energická seniorka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V závěru týdne se hosté vypravili do vesnice Radobyce, kde sedmdesátnice Ivana žije od jara do podzimu. Zimu tráví v Praze, což všechny hosty překvapilo, stejně jako její věk a profese učitelky matematiky, kterou přes dvacet let vykonávala.

Ivana byla v Prostřeno podruhé a soutěžícím to nepřiznala. Minule se dělila o první místo s další soutěžící. Diváci ji tentokrát dost kritizovali, a dokonce nelenili a našli si i minulé natáčení. Ivana si moc sympatií nezískala, bylo jí vytýkáno, že připravovala skleničky tak, že je osahala zevnitř atd. Navíc měla maso k hlavnímu chodu připravené dopředu. To není podle diváků úplně fér vůči ostatním soutěžícím. Podobně si vaření ulehčila i před 11 lety, kdy měla věci udělané předem.

Ivana podávala jako předkrm játrovou paštiku, zeleninový salát a domácí chléb z pekárny. Chléb si peče proto, že ve vesnici není obchod. Hosté uvítali, že se předkrm podával venku. Chutnala paštika i chléb. Matěj i Renata se shodli, že paštika byla lepší než u Jiřiny.

Než se hosté přesunuli dovnitř, Ivana se pochlubila, že rozvařila bramborové knedlíky. Jeden údajně vytáhla dříve, tak ten byl v pořádku, ale další dva se rozvařily. Proč je nevytáhla všechny, neřekla. V sedmdesáti by měla umět knedlík uvařit, a to i bez potravinové fólie.

Polévka byla pórková, ale nevypadala moc lákavě. Jiřině nechutnala a Renatě přišla sladká. Matěj byl spokojený.

hlavní chod u Ivany, zdroj: FTV Prima

Jako hlavní chod se podávala netradiční kombinace jídel. Na talíři bylo hovězí na česneku, špenát, knedlík, rýže a bramborák. Naházet hostům tolik věcí na talíř s tím, ať si vyberou, co jim chutná, není asi úplně myšlenkou pořadu Prostřeno. Jídlo by mělo být i trochu slavnostně prezentováno.

Hostům takový způsob stolování nevadil, jen Denise jídlo moc nechutnalo a špenát jí připadal hořký. Jiřině přišla rýže na talíři zbytečná. Ivana tvrdila, že maso peče v troubě půl hodiny a potom ho nechá do rána v zavřené troubě a ono zbytkovým teplem dojde. Učitelka fyziky se v ní nezapře, ale diváci jí její trik s levným pečením moc nevěřili a vadilo jim, že nedělala maso ve stanovené době, kterou soutěžící na přípravu jídla mají. Nikdo ze strávníků si však nestěžoval, že by maso bylo špatně upečené. Jen Renatě přišel syrový bramborák.

Týden hodování uzavřela palačinka se zmrzlinou a ovocem.

Naprosto nejlepší myšlenku pustil do éteru Matěj, když řekl, jak je rád, že se sešla dobrá parta a nebyl ve skupině žádný exot. Že by zapomněl, jak se tři dny prezentoval?

Matěj dal Ivaně desítku a z hostiny byl nadšený. Jiřina a Renata ohodnotili Ivanino kuchařské umění sedmičkou a Denisa šestkou. Ta se ani uvnitř domu necítila moc dobře.

Odměnu si vyvařila Renata, která si chce koupit šicí stroj.

Diváci byli zklamaní, že jim v mnoha případech nešlo hlasovat a ovlivnit tak, kdo dostane diváckou výhru.

 

Zdroje článku: