Oktopus: Ze všech novinek jsou diváci k podivné dvojici Krobot a Šoposká nejvlídnější

Oktopus: Ze všech novinek jsou diváci k podivné dvojici Krobot a Šoposká nejvlídnější
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco na první díl se diváci podívali jen ze zvědavosti, týden poté už seriál vyhledali cíleně. I když se najdou kritici, divácké ohlasy na vyšetřování oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S jsou ve velké míře pozitivní.

Asi nejhůře z herců vyšla postava Kryštofa Hádka, který moc čest policejní rodině nedělá. Je spíše prosťáčkem, který nic nedělá, nic nezkazí, a za to šplhá po kariérním žebříčku. Jednoduše ňouma.

Už tradičně se diskutuje na sociálních sítích o Miroslavu Krobotovi, který se rozhodl před kamerou za žádných okolností neprojevit ani trošku pozitivní emoce. Tváří se neustále jako bubák, ale diváci si na to už pomalu zvykli. Je však doloženo, že usmát se umí! Ve filmu Poslední zápas Pepíka Hnátka ho do usměvavé nálady dostala situace, kdy se rozhodl uprchnout z nemocnice a vzal to za asistence Toničky přes střechy.

V souvislosti s urputně utrápeným výrazem už koluje celá řada vtipů, kdy se lidé chlubí tím, že opravdu viděli, jak se Krobot směje. A vypadá to, že kromě kapitána se asi v seriálu neusměje ani jeho herecká kolegyně Marika Šoposká, která ztvárňuje kapitánku Fáberovou.

Hádek a Šoposká
Hádek a Šoposká | Zdroj: Z. Páchová / © Česká televize

Kpapitán Dítě se už vyprofiloval jako člověk, který nemůže žít bez adrenalinu. Jeho hráčská vášeň je na vině nízké hodnosti, kterou ve svém věku má. Kapitánka Fáberová si svá tajemství zatím střeží a možná nechá diváky nahlédnout do své minulosti v některé z dalších epizod. Tím by se také dalo vysvětlit, proč je tak vážná a práce je jejím středobodem života, přestože by si měla užívat se svými vrstevníky.

Miroslav Krobot si zahrál policisty už několikrát, ale sám tvrdí, že kapitán Dítě je velmi specifická a zvláštní postava. Moc společného s ním nemá – na rozdíl od něj nepotřebuje neustále v životě výzvy a vzrušení. Právě kvůli těmto odlišnostem ho postava policisty bavila. Oceňuje ji i jako velice dobrého policistu, který je i díky své hráčské vášni výborným analytikem s velice cenným logickým myšlením, které mu umožňuje myslet několik tahů dopředu.

Miroslav Krobot se také přiznal, že si v seriálů prosadil malý detail, kvůli kterému se musel přepisovat již hotový scénář. Nakonec toho litoval, protože to hodně komplikovalo natáčení. Pro kapitána si vymyslel batoh. Když už jezdil vlakem, přišlo mu praktické z něj udělat batůžkáře. Neustálá přítomnost batohu měla dokreslovat jeho neukotvenou postavu.

Jak se však záhy ukázalo, batoh se stal problémem. Jak se scény točí „ekonomicky“ a ne chronologicky, neustále se muselo hlídat, na kterém rameni batoh má.

Na dotaz, co ho baví na seriálu, Miroslav Krobot uvedl:

Nejvíc mě ale na Oktopusu baví vztahy mezi hlavními protagonisty. Policistka Fáberová je velkým zásahem do zajetých kolejí Dítěte. Jsou protiklady a troufám si říct, že srážka těchto dvou charakterů by mohla být zábavná i pro diváky.

Pro diváky by podle něj mohla být zábavná i možnost vracet se vizuálně třeba do období před patnácti lety. ¨

Spolu s Kriminálkou Anděl si Oktopus i s druhou epizodou udržel téměř milion diváků. Kdyby si dva oblíbené seriály nekonkurovali ve stejném čase, trhaly by nejspíš rekordy ve sledovanosti.

Zdroje článku: