Pamatujete na nevěru Tomáše Jordána z Ulice?

Pamatujete na nevěru Tomáše Jordána z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Ulice je součástí našich životů už po dlouhé roky. Prošlo jí mnoho postav, které nám více či méně uvízly v paměti. Některé jsou stálicemi a v Ulici se objevují od samého počátku až dodnes. Jedním z těchto obyvatel Ulice je i Tomáš Jordán, kterého v seriálu vídáme stále, ačkoli už zdaleka ne tak často jako dříve. Zavzpomínejme tedy na něj, na jeho začátky a také na jeho nevěru. Proč k ní došlo? A jak to tehdy bylo a dopadlo? 

 

Kdo je Tomáš Jordán? 

Do seriálu nastoupil jako otec dospívajících dvojčat Matěje a Terezy. S nimi a manželkou Bárou tvořili celkem idylickou rodinu. Pracoval ve vědeckém ústavu jako entomolog, byl také členem ekologické komise ministerstva. Až dodnes je v seriálu nejen za vědce, ale také právě za ekologa. S Bárou se rozvedl, dvojčata během let dospěla a rozutekla se do světa. V Ulici tak zůstal za Jordánovi sám. Na rozdíl od zbytku své rodiny na to pravé štěstí ještě čeká. To poslední mu osudově uteklo do nebes. 

Na počátku byla změna 

Tomáš byl vždy vědec každým coulem. Jeho manželka Bára se sice snažila mít pro to dostatek pochopení, ale nebylo to pro ni vždy snadné. Sama pracovala v Království hraček, které sídlilo přímo v Ulici, starala se o domácnost a Tomášova láska k broukům pro ni někdy byla až přehnaná. Petr Boháč, se kterým se potkávala v práci, jí pak byl snadno bližší a bližší. Tomáš však nebyl z těch, kdo by od problémů utíkali, a proto se rozhodl změnit. A začal změnou práce. Stále sice zaměřený na ekologii a přírodu, ale tentokrát jako znalec, kterého si najal Karel Stránský. Přišel lepší plat a auto, které přebíral od krásné a mladé asistentky Diany, které snadno podlehl. Stalo se jednou a odnesl si z toho velmi špatné svědomí. 

Zdroj: Petr Vacek, Pavel Gwužď / Nextfoto

Od nevěry k nevěře 

Vzájemné odcizení tak Báru i Tomáše přivedlo k nevěře. Vzhledem k tomu, že Bára vztah s Petrem Boháčem udržovala mnohem déle než jen jednu noc, vedlo to postupně k prohloubení manželské krize. Tomáš pak našel útěchu v náruči učitelky Hanky. Utajovaný vztah vypadal, že přežije hodně. Tomáš dokonce chvíli bydlel ve své Avii jménem Želva. 

Pak přišla výměna 

Matky to většinou se svými dětmi myslí dobře. Ta Tomášova není výjimkou. Přihlásit tedy rozpadající se rodinu do Výměny manželek je přece pro dobro všech. Bohužel zachránit vztah, ve kterém jsou víc než dva, lze jen těžko, a tak manželství nevydrželo a Jordánovi se rozvedli. Ani Hanka nakonec s Tomášem nenašla společnou řeč a po výměně, kdy Tomáš hrál zase doma tátu a manžela, se rozešli také. 

 

Štěstí v neštěstí 

Lásky Tomáše Jordána tedy nedopadly nikdy moc dobře. Měl dokonce před svatbou, ale i z té sešlo. Štěstí v neštěstí našel Tomáš až když potkal Zdenu Procházkovou, matku milé, mladé učitelky Magdy. Bohužel trpěla Alzheimerovou chorobou a nechtěla si proto Tomáše připustit k tělu. Ten se ale nedal a jako správný muž se do vztahu vrhnul celým srdcem. Zdenino rozhodnutí ukončit svůj život asistovanou sebevraždou podpořil a byl s ní do poslední chvíle. V její dceři Magdě našel kamarádku a v Ulici je nyní jeho nejbližší osobou. Zda dojde i on svého štěstí, to ještě uvidíme. 

 

Zdroje: